Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 1169513" data-attributes="member: 10341"><p><strong>Masło i inne tłuszcze</strong></p><p></p><p> </p><p></p><p>Masło się będzie lepiej rozsmarowywać, jeśli przykryjemy je miseczką przepłukaną wrzącą wodą.</p><p></p><p>Aby łatwo oddzielić masło od papieru, należy polać je zimną wodą.</p><p></p><p>Żeby masło nie przypalało się podczas smażenia, wystarczy dodać do niego nieco oleju roślinnego lub oliwy z oliwek.</p><p></p><p>Oliwę powinno się przechowywać w chłodnym zaciemnionym miejscu, ale nie w lodówce.</p><p></p><p>Jeśli oliwa zgęstnieje i stanie się mętna, należy wsypać do niej trochę soli.</p><p></p><p>Gdy dbamy o linię, zamiast podgrzewać mięso na tłuszczu, wystarczy nalać na patelnię kilka kropl wrzątku i przykryć naczynie pokrywką. Potrawa podgrzeje się w parze wodnej.</p><p></p><p>Jeśli chce się usmażyć stek na niewielkiej ilości tłuszczu, najpierw trzeba dobrze rozgrzać patelnię, a potem pędzelkiem rozprowadzić olej i dopiero położyć mięso.</p><p></p><p>Żródło: Porady pani domu</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 1169513, member: 10341"] [B]Masło i inne tłuszcze[/B] [B] [/B] Masło się będzie lepiej rozsmarowywać, jeśli przykryjemy je miseczką przepłukaną wrzącą wodą. Aby łatwo oddzielić masło od papieru, należy polać je zimną wodą. Żeby masło nie przypalało się podczas smażenia, wystarczy dodać do niego nieco oleju roślinnego lub oliwy z oliwek. Oliwę powinno się przechowywać w chłodnym zaciemnionym miejscu, ale nie w lodówce. Jeśli oliwa zgęstnieje i stanie się mętna, należy wsypać do niej trochę soli. Gdy dbamy o linię, zamiast podgrzewać mięso na tłuszczu, wystarczy nalać na patelnię kilka kropl wrzątku i przykryć naczynie pokrywką. Potrawa podgrzeje się w parze wodnej. Jeśli chce się usmażyć stek na niewielkiej ilości tłuszczu, najpierw trzeba dobrze rozgrzać patelnię, a potem pędzelkiem rozprowadzić olej i dopiero położyć mięso. Żródło: Porady pani domu [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
Top
Bottom