Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 1179622" data-attributes="member: 10341"><p><strong>Sery do smażenia i zapiekania</strong></p><p></p><p> </p><p></p><p><strong>Parmezan</strong> nadaje potrawom intensywny smak i aromat. Podczas zapiekania może się przypalać, dlatego potrawę najlepiej przykryć folią aluminiową i usunąć ją tuż przed końcem pieczenia.</p><p></p><p><strong>Camembert, brie </strong>i inne sery pleśniowe należy zapiekać tylko kilka minut, ponieważ dość szybko gorzknieją. Doskonale smakują na przykład opanierowane usmażone na tłuszczu ( w oryginale podano w głębokim tłuszczu, co uważam za zbędne, gdyż niejednokrotnie je przygotowywałam). Świetne jako przystawka.</p><p></p><p><strong>Mozzarella</strong> znakomicie się topi i idealnie nadaje do zapiekanek i pizzy. Jest bardzo łagodna, ale można dodać do niej trochę pikantnego sera. </p><p></p><p><strong>Ementaler </strong>zawiera 45% tłuszczu, więc bardzo dobrze się roztapia. Ma łagodny, słodko – orzechowy smak</p><p></p><p>Żródło: miesięcznik Sól i Pieprz</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 1179622, member: 10341"] [B]Sery do smażenia i zapiekania[/B] [B]Parmezan[/B] nadaje potrawom intensywny smak i aromat. Podczas zapiekania może się przypalać, dlatego potrawę najlepiej przykryć folią aluminiową i usunąć ją tuż przed końcem pieczenia. [B]Camembert, brie [/B]i inne sery pleśniowe należy zapiekać tylko kilka minut, ponieważ dość szybko gorzknieją. Doskonale smakują na przykład opanierowane usmażone na tłuszczu ( w oryginale podano w głębokim tłuszczu, co uważam za zbędne, gdyż niejednokrotnie je przygotowywałam). Świetne jako przystawka. [B]Mozzarella[/B] znakomicie się topi i idealnie nadaje do zapiekanek i pizzy. Jest bardzo łagodna, ale można dodać do niej trochę pikantnego sera. [B]Ementaler [/B]zawiera 45% tłuszczu, więc bardzo dobrze się roztapia. Ma łagodny, słodko – orzechowy smak Żródło: miesięcznik Sól i Pieprz [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
Top
Bottom