Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 1184811" data-attributes="member: 10341"><p><strong><span style="font-size: 26px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">5 tajników udanego smażenia</span></span></strong></p><p></p><p> </p><p></p><ul> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-size: 26px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Do smażenia mięsa używamy tłuszczu, który nie pali się w wysokich temperaturach (planta, oliwa, oleje: arachidowy, rzepakowy). Warzywa, ryby, potrawy z jajek możemy przyrządzać na oleju sojowym, maśle.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-size: 26px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Tłuszcz do smażenia mięsa rozgrzewamy mocno, natomiast jaja i warzywa smażymy najpierw w niższej temperaturze, a następnie ją zwiększamy. </span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-size: 26px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Duże ilości pokrojonego na małe kawałki mięsa (np. na gulasz), smażymy partiami, by nie dopuścić do zbytniego wychłodzenia się tłuszczu.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-size: 26px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Aby tłuszcz nie pryskał z patelni, posypujemy go szczyptą soli.</span></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-size: 26px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Do odwracania smażących się potraw używamy łopatki, nie widelca, który &#8222;kaleczy&#8221; produkty i powoduje wypływanie z nich soku.</span></span></li> </ul><p><span style="font-size: 26px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Żródło: Poradnik kulinarny</span></span></p><p></p><p> </p><p></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 1184811, member: 10341"] [B][SIZE=12][FONT=Times New Roman]5 tajników udanego smażenia[/FONT][/SIZE][/B] [B][FONT=Times New Roman][SIZE=12] [/SIZE][/FONT][SIZE=12][/SIZE][/B] [LIST][*][SIZE=12][FONT=Times New Roman]Do smażenia mięsa używamy tłuszczu, który nie pali się w wysokich temperaturach (planta, oliwa, oleje: arachidowy, rzepakowy). Warzywa, ryby, potrawy z jajek możemy przyrządzać na oleju sojowym, maśle.[/FONT][/SIZE] [*][SIZE=12][FONT=Times New Roman]Tłuszcz do smażenia mięsa rozgrzewamy mocno, natomiast jaja i warzywa smażymy najpierw w niższej temperaturze, a następnie ją zwiększamy. [/FONT][/SIZE] [*][SIZE=12][FONT=Times New Roman]Duże ilości pokrojonego na małe kawałki mięsa (np. na gulasz), smażymy partiami, by nie dopuścić do zbytniego wychłodzenia się tłuszczu.[/FONT][/SIZE] [*][SIZE=12][FONT=Times New Roman]Aby tłuszcz nie pryskał z patelni, posypujemy go szczyptą soli.[/FONT][/SIZE] [*][SIZE=12][FONT=Times New Roman]Do odwracania smażących się potraw używamy łopatki, nie widelca, który „kaleczy” produkty i powoduje wypływanie z nich soku.[/FONT][/SIZE] [/LIST] [SIZE=12][FONT=Times New Roman]Żródło: Poradnik kulinarny[/FONT][/SIZE] [B][FONT=Times New Roman][SIZE=12] [/SIZE][/FONT][SIZE=12][/SIZE][/B] [B][FONT=Times New Roman][SIZE=12] [/SIZE][/FONT][SIZE=12][/SIZE][/B] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
Top
Bottom