Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 1193105" data-attributes="member: 10341"><p><strong>Kumkwaty</strong></p><p></p><p> </p><p></p><p><span style="font-size: 26px"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><strong>Kumkwat</strong> jest wiecznie zielonym krzewem albo drzewkiem, zaliczanym do roślin cytrusowych. Pochodzi z Chin, gdzie uprawiany jest do dziś. Ponadto kumkwaty uprawia się w Wietnamie, Japonii, Brazylii, Afryce. W Europie rosną w krajach śródziemnomorskich i nad Morzem Czarnym. </span></span></p><p></p><p><span style="font-size: 26px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Owoce kumkwatu są wielkości śliwki i wyglądają jak miniaturowe pomarańcze. Są owalne lub kuliste, mają gładką i cienką skórkę. Miąższ składa się - podobnie jak w pomarańczy - z kilku cząstek. W każdej cząstce znajdują się pestki. Kumkwaty są lekko kwaskowate i aromatyczne.</span></span></p><p></p><p><span style="font-size: 26px"><span style="font-family: 'Times New Roman'"> Jada się je na surowo wraz ze skórką albo gotuje w całości lub podzielone na połówki czy ćwiartki. Można z nich robić kompoty i marmolady, konfitury lub zalewać alkoholem. Kupując kumkwaty, należy wybierać owoce nie poobijane i nie uszkodzone, o jednolicie pomarańczowym kolorze. </span></span></p><p></p><p><span style="font-size: 26px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Żródło: pychotka.pl</span></span></p><p></p><p> </p><p></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 1193105, member: 10341"] [B]Kumkwaty[/B] [B] [/B] [SIZE=12][FONT=Times New Roman][B]Kumkwat[/B] jest wiecznie zielonym krzewem albo drzewkiem, zaliczanym do roślin cytrusowych. Pochodzi z Chin, gdzie uprawiany jest do dziś. Ponadto kumkwaty uprawia się w Wietnamie, Japonii, Brazylii, Afryce. W Europie rosną w krajach śródziemnomorskich i nad Morzem Czarnym. [/FONT][/SIZE] [SIZE=12][FONT=Times New Roman]Owoce kumkwatu są wielkości śliwki i wyglądają jak miniaturowe pomarańcze. Są owalne lub kuliste, mają gładką i cienką skórkę. Miąższ składa się - podobnie jak w pomarańczy - z kilku cząstek. W każdej cząstce znajdują się pestki. Kumkwaty są lekko kwaskowate i aromatyczne.[/FONT][/SIZE] [SIZE=12][FONT=Times New Roman] Jada się je na surowo wraz ze skórką albo gotuje w całości lub podzielone na połówki czy ćwiartki. Można z nich robić kompoty i marmolady, konfitury lub zalewać alkoholem. Kupując kumkwaty, należy wybierać owoce nie poobijane i nie uszkodzone, o jednolicie pomarańczowym kolorze. [/FONT][/SIZE] [SIZE=12][FONT=Times New Roman]Żródło: pychotka.pl[/FONT][/SIZE] [SIZE=12] [/SIZE] [B] [/B] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
Top
Bottom