Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 1425844" data-attributes="member: 10341"><p><strong>ZIOŁOWY OGRÓDEK</strong></p><p></p><p>Domowa uprawa bazylii czy mięty ma co najmniej dwie zalety: potrawy ze świeżymi listkami są o niebo lepsze od tych bez, a zieleń zdobi parapet lub balkon. Dodajemy punkt specjalny - za zapach, który rozchodzi się po całej kuchni. W wolnej chwili wysiej więc różne zioła do doniczek.</p><p></p><ul> <li data-xf-list-type="ul"><strong>Bazylia</strong>: nieodzowna do dań kuchni włoskiej – makaronu, caprese, bruschetty.</li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>Estragon: </strong>uszlachetni aromatem mięsa , zupy i ryby.</li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>Oregano: </strong>idealne do pomidorowych sosów.</li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>Kolendra: </strong>specjalistka kuchni tajskiej, do zup i do curry.</li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>Rozmaryn: </strong>wymarzony partner jagnięciny, dziczyzny i pieczonych ziemniaków.</li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>Melisa: </strong>wzbogaci smak deserów, ale też ryb i sałatek.</li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>Cząber: </strong>dodatek do zup i fasoli.</li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>Koperek: </strong> ulubieniec młodych ziemniaków i sosów.</li> </ul><p>Żródło: czasopismo &#8222;Bistro&#8221;</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 1425844, member: 10341"] [B]ZIOŁOWY OGRÓDEK[/B] Domowa uprawa bazylii czy mięty ma co najmniej dwie zalety: potrawy ze świeżymi listkami są o niebo lepsze od tych bez, a zieleń zdobi parapet lub balkon. Dodajemy punkt specjalny - za zapach, który rozchodzi się po całej kuchni. W wolnej chwili wysiej więc różne zioła do doniczek. [LIST][*][B]Bazylia[/B]: nieodzowna do dań kuchni włoskiej – makaronu, caprese, bruschetty. [*][B]Estragon: [/B]uszlachetni aromatem mięsa , zupy i ryby. [*][B]Oregano: [/B]idealne do pomidorowych sosów. [*][B]Kolendra: [/B]specjalistka kuchni tajskiej, do zup i do curry. [*][B]Rozmaryn: [/B]wymarzony partner jagnięciny, dziczyzny i pieczonych ziemniaków. [*][B]Melisa: [/B]wzbogaci smak deserów, ale też ryb i sałatek. [*][B]Cząber: [/B]dodatek do zup i fasoli. [*][B]Koperek: [/B] ulubieniec młodych ziemniaków i sosów. [/LIST] Żródło: czasopismo „Bistro” [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
Top
Bottom