Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 1515411" data-attributes="member: 10341"><p><strong>Jagnięcina podhalańska</strong></p><p></p><p> Trudno ją kupić. Wszyscy dopytują, rzadko dostają. Co tracimy? Z kwietniowego numeru miesięcznika &#8222;Kuchnia&#8221; (str.12) otrzymałam namiary na walory tego mięsa. Natomiast przepisy zamieszczono w ww. miesięczniku pod &#8222;frywolnym&#8221; tytułem - jagnię od nosa do ogona. Możemy sobie powyobrażać. A poczytać, na przykład:</p><p></p><p> Nazwa &#8222;jagnięcina podhalańska&#8221; może być używana tylko w stosunku do mięsa i podrobów jagniąt ras: polska owca górska, polska owca górska odmiany barwnej lub cakiel podhalański, których wiek nie przekroczył 60 dni. Są to tzw. tuszki mleczne, gdyż w tym wieku jagnięta żywione są wyłącznie mlekiem matki.</p><p></p><p> To jest tylko początek. Na ciąg dalszy zapraszam <a href="http://www.trzyznakismaku.pl/produkty/jagniecina-podhalanska" target="_blank">tutaj</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 1515411, member: 10341"] [B]Jagnięcina podhalańska[/B] Trudno ją kupić. Wszyscy dopytują, rzadko dostają. Co tracimy? Z kwietniowego numeru miesięcznika „Kuchnia” (str.12) otrzymałam namiary na walory tego mięsa. Natomiast przepisy zamieszczono w ww. miesięczniku pod „frywolnym” tytułem - jagnię od nosa do ogona. Możemy sobie powyobrażać. A poczytać, na przykład: Nazwa „jagnięcina podhalańska” może być używana tylko w stosunku do mięsa i podrobów jagniąt ras: polska owca górska, polska owca górska odmiany barwnej lub cakiel podhalański, których wiek nie przekroczył 60 dni. Są to tzw. tuszki mleczne, gdyż w tym wieku jagnięta żywione są wyłącznie mlekiem matki. To jest tylko początek. Na ciąg dalszy zapraszam [URL="http://www.trzyznakismaku.pl/produkty/jagniecina-podhalanska"]tutaj[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
Top
Bottom