Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 1528945" data-attributes="member: 10341"><p><span style="font-family: 'Calibri'">W &#8222;Smakach i aromatach&#8221; sprzed kilku lat, w letnim gotowaniu, znalazłam pod bukietem chabrów, doskonałe motto – </span>idż na targ, kup najpiękniejsze warzywa i owoce.</p><p></p><p> <span style="font-family: 'Calibri'">Letnie kuszenie podniebienia nie wymaga starań i zachodu. Wystarczy pójść na targ, najlepiej wcześnie rano, kiedy stragany pachną wszystkimi aromatami pól i grządek, wybrać najpiękniejsze marchewki, cukinie, pomidory i potem w ciągu pół godziny ugotować prawdziwie letni obiad.</span></p><p></p><p> <span style="font-family: 'Calibri'">Letni stół oczekuje prostych, skromnych potraw. Jego uroda polega na gobelinowym bogactwie barw owoców i warzyw. Nowa szkoła gotowania nakazuje, by kalafiory, fasolka szparagowa, marchewka i niemal wszystkie warzywa – poza ziemniakami – były po wyjęciu z garnka lekko twarde. Zachowają w ten sposób chrupkość, naturalne barwy i lepszy smak. Co polecamy szczególnie na pierwszy miesiąc lata? Chłodniki owocowe, pikantne tarty, młode kurczęta i clafoutis, doskonały deser francuski, który przygotowuje się niemal w ciągu kwadransa.</span></p><p></p><p>edit: wiem, że gdzieś na forum powinien być przepis Bei na clafoutis, ale nie mogłam go znależć., Proponuję więc przepis na ten <a href="http://www.beawkuchni.com/2008/05/czereniowa-pokusa.html" target="_blank">smakołyk</a> z kuchni Bei</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 1528945, member: 10341"] [FONT=Calibri]W „Smakach i aromatach” sprzed kilku lat, w letnim gotowaniu, znalazłam pod bukietem chabrów, doskonałe motto – [/FONT]idż na targ, kup najpiękniejsze warzywa i owoce. [FONT=Calibri]Letnie kuszenie podniebienia nie wymaga starań i zachodu. Wystarczy pójść na targ, najlepiej wcześnie rano, kiedy stragany pachną wszystkimi aromatami pól i grządek, wybrać najpiękniejsze marchewki, cukinie, pomidory i potem w ciągu pół godziny ugotować prawdziwie letni obiad.[/FONT] [FONT=Calibri]Letni stół oczekuje prostych, skromnych potraw. Jego uroda polega na gobelinowym bogactwie barw owoców i warzyw. Nowa szkoła gotowania nakazuje, by kalafiory, fasolka szparagowa, marchewka i niemal wszystkie warzywa – poza ziemniakami – były po wyjęciu z garnka lekko twarde. Zachowają w ten sposób chrupkość, naturalne barwy i lepszy smak. Co polecamy szczególnie na pierwszy miesiąc lata? Chłodniki owocowe, pikantne tarty, młode kurczęta i clafoutis, doskonały deser francuski, który przygotowuje się niemal w ciągu kwadransa.[/FONT] edit: wiem, że gdzieś na forum powinien być przepis Bei na clafoutis, ale nie mogłam go znależć., Proponuję więc przepis na ten [URL="http://www.beawkuchni.com/2008/05/czereniowa-pokusa.html"]smakołyk[/URL] z kuchni Bei [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
Top
Bottom