Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 1530251" data-attributes="member: 10341"><p><strong><span style="font-size: 26px">Fenkuł</span></strong></p><p></p><p> Inaczej koper włoski. Można go jeść na surowo: jest orzeźwiający, chrupiący – jak jabłko lub kalarepka. Lekko anyżowy zapach fenkułu koncentruje się podczas pieczenia lub gotowania, warzywo robi się wtedy słodsze, bogatsze w smaku. Kupując, wybierajmy bulwy twarde, jasne i jędrne, miękkie będą łykowate. Delikatnej zielonej natki można użyć do dekoracji, a nawet jako przyprawy Robi się z nich także syropy i herbatki uśmierzające niemowlęce kolki. Łodyga fenkułu wrzucona do rosołu przyjemnie zaostrza jego smak.</p><p></p><p> Ja kiedyś robiłam konfiturę z fenkułu, z tym że użyłam do niej owoców zamiast nasion, bo tych dostać nie mogłam. Szukajcie jej <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=25899&view=findpost&p=756438" target="_blank">tutaj</a>. Proszę tylko, jeśli już zrobicie, nie używajcie jej jako dodatku do obiadu, bo moja kuzynka, z która podzieliłam się tym wytworem, uraczyła siebie i męża, traktując to jako jarzynę. Podobno było za słodkie. W takiej ilości – nie dziwię się. Smacznego.</p><p></p><p>PS. Zdjęcie konfitury z fenkułu zamieściłam w <a href="https://www.cincin.cc/index.php?s=&showtopic=25899&view=findpost&p=757056" target="_blank">tym</a> miejscu.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 1530251, member: 10341"] [B][SIZE=14]Fenkuł[/SIZE][/B] Inaczej koper włoski. Można go jeść na surowo: jest orzeźwiający, chrupiący – jak jabłko lub kalarepka. Lekko anyżowy zapach fenkułu koncentruje się podczas pieczenia lub gotowania, warzywo robi się wtedy słodsze, bogatsze w smaku. Kupując, wybierajmy bulwy twarde, jasne i jędrne, miękkie będą łykowate. Delikatnej zielonej natki można użyć do dekoracji, a nawet jako przyprawy Robi się z nich także syropy i herbatki uśmierzające niemowlęce kolki. Łodyga fenkułu wrzucona do rosołu przyjemnie zaostrza jego smak. Ja kiedyś robiłam konfiturę z fenkułu, z tym że użyłam do niej owoców zamiast nasion, bo tych dostać nie mogłam. Szukajcie jej [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=25899&view=findpost&p=756438"]tutaj[/URL]. Proszę tylko, jeśli już zrobicie, nie używajcie jej jako dodatku do obiadu, bo moja kuzynka, z która podzieliłam się tym wytworem, uraczyła siebie i męża, traktując to jako jarzynę. Podobno było za słodkie. W takiej ilości – nie dziwię się. Smacznego. PS. Zdjęcie konfitury z fenkułu zamieściłam w [URL="https://www.cincin.cc/index.php?s=&showtopic=25899&view=findpost&p=757056"]tym[/URL] miejscu. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
Top
Bottom