Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 1600517" data-attributes="member: 10341"><p><strong>SPOSOBY NA RESZTKI</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Większość </strong>potraw i dodatków, które zostaną nam z obiadu możemy wykorzystać powtórnie do przy7gotowania ciepłego lub zimnego dania. Pamiętajmy jednak, że resztki z obiadu należy wykorzystać jak najszybciej. Najlepiej tego samego lub następnego dnia.</p><p></p><p><strong>Kurczak</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong>Może być pieczony lub gotowany. Mięso oddzielamy od kości, rozdzielamy na małe kawałki i dodajemy do sałatki jarzynowej lub ziemniaczanej z sosem majonezowym. </p><p></p><p><strong>Mięso z rosołu</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong>Mielimy je w maszynce do mięsa. Dodajemy posiekaną i przesmażoną na oleju z <strong>masłem </strong>cebulę oraz jajko. Jeszcze odrobina soli oraz pieprzu do smaku i już mamy doskonały farsz do pierogów, krokietów lub naleśników.</p><p></p><p><strong>Kotlety</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong>Będą smacznym składnikiem sosu. 1 - 2 sznycle lub schabowe kroimy w kostkę lub paski. Na patelni rumienimy posiekaną cebulę, wrzucamy kotlety i krótko smażymy. Osobno przygotowujemy sos grzybowy (może być z kostki, choć ja robię naturalny), dodajemy do niego kotlety z cebulą, mieszamy. Podajemy z makaronem.</p><p></p><p> - przepraszam, chwilowo mam kłopoty z laptopem. Wrócę do tematu póżniej - mam nadzieję. Wpisałam link, ale nie działa.</p><p></p><p>Ciąg dalszy nastąpi - może już teraz, o ile los nie spłata mi znów figla.</p><p></p><p></p><p></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 1600517, member: 10341"] [B]SPOSOBY NA RESZTKI Większość [/B]potraw i dodatków, które zostaną nam z obiadu możemy wykorzystać powtórnie do przy7gotowania ciepłego lub zimnego dania. Pamiętajmy jednak, że resztki z obiadu należy wykorzystać jak najszybciej. Najlepiej tego samego lub następnego dnia. [B]Kurczak [/B]Może być pieczony lub gotowany. Mięso oddzielamy od kości, rozdzielamy na małe kawałki i dodajemy do sałatki jarzynowej lub ziemniaczanej z sosem majonezowym. [B]Mięso z rosołu [/B]Mielimy je w maszynce do mięsa. Dodajemy posiekaną i przesmażoną na oleju z [B]masłem [/B]cebulę oraz jajko. Jeszcze odrobina soli oraz pieprzu do smaku i już mamy doskonały farsz do pierogów, krokietów lub naleśników. [B]Kotlety [/B]Będą smacznym składnikiem sosu. 1 - 2 sznycle lub schabowe kroimy w kostkę lub paski. Na patelni rumienimy posiekaną cebulę, wrzucamy kotlety i krótko smażymy. Osobno przygotowujemy sos grzybowy (może być z kostki, choć ja robię naturalny), dodajemy do niego kotlety z cebulą, mieszamy. Podajemy z makaronem. - przepraszam, chwilowo mam kłopoty z laptopem. Wrócę do tematu póżniej - mam nadzieję. Wpisałam link, ale nie działa. Ciąg dalszy nastąpi - może już teraz, o ile los nie spłata mi znów figla. [B] [/B] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
Bottom