Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 1600598" data-attributes="member: 10341"><p><strong>SPOSOBY NA RESZTKI - dokończenie</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong>Ten podział tematu na dwa dni na pewno nie zaważy na jego wykorzystanie, ponieważ według mnie praktycznie przyda się dopiero po uczczeniu Nowego Roku. Ale miejmy to już podane do wiadomości. Wczoraj sko0ńczyliśmy na kotletach, a dzisiaj zaczniemy od popularnych kartofli.</p><p></p><p><strong>Ziemniaki</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong>Zimne rozgniatamy lub mielimy i przekładamy na stolnicę. Dodajemy jajko oraz trochę soli i pieprzu oraz tyle mąki, by zagnieść niezbyt ścisłe ciasto. Formujemy nieduże, owalne <strong>krokiety. </strong>Panierujemy je w rozmąconym jajku, bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju (ja dodaję masła do oleju, pół na pół) na rumiany kolor.</p><p></p><p><strong>Makaron</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong>Podajemy odsmażony. Wędzony boczek kroimy w grubą kostkę i wytapiamy na patelni bez tłuszczu. Dorzucamy makaron i smażymy kilka minut. Na koniec dodajemy 2 - 3 łyżki pokruszonego białego sera.</p><p></p><p><strong>Ryż</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong>Pokrojoną w kostkę cebulę rumienimy w rondlu. Dorzucamy plasterki kiełbasy, chwilę smażymy i wlewamy sos pomidorowy. Gdy zacznie się gotować, wsypujemy ryż. Przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i....risotto gotowe.</p><p></p><p>Żródło: czasopismo &quot;Moje gotowanie&quot;</p><p><strong></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 1600598, member: 10341"] [B]SPOSOBY NA RESZTKI - dokończenie [/B]Ten podział tematu na dwa dni na pewno nie zaważy na jego wykorzystanie, ponieważ według mnie praktycznie przyda się dopiero po uczczeniu Nowego Roku. Ale miejmy to już podane do wiadomości. Wczoraj sko0ńczyliśmy na kotletach, a dzisiaj zaczniemy od popularnych kartofli. [B]Ziemniaki [/B]Zimne rozgniatamy lub mielimy i przekładamy na stolnicę. Dodajemy jajko oraz trochę soli i pieprzu oraz tyle mąki, by zagnieść niezbyt ścisłe ciasto. Formujemy nieduże, owalne [B]krokiety. [/B]Panierujemy je w rozmąconym jajku, bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju (ja dodaję masła do oleju, pół na pół) na rumiany kolor. [B]Makaron [/B]Podajemy odsmażony. Wędzony boczek kroimy w grubą kostkę i wytapiamy na patelni bez tłuszczu. Dorzucamy makaron i smażymy kilka minut. Na koniec dodajemy 2 - 3 łyżki pokruszonego białego sera. [B]Ryż [/B]Pokrojoną w kostkę cebulę rumienimy w rondlu. Dorzucamy plasterki kiełbasy, chwilę smażymy i wlewamy sos pomidorowy. Gdy zacznie się gotować, wsypujemy ryż. Przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i....risotto gotowe. Żródło: czasopismo "Moje gotowanie" [B] [/B] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
Top
Bottom