Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 1602518" data-attributes="member: 10341"><p><strong>DESKA SERÓW NA PRZYJĘCIE</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong> - niebieski ser pleśniowy, najlepiej roquefort</p><p> - brie</p><p> - camembert</p><p> - ser kozi</p><p> - edamer</p><p> - szlachetny twardy ser, np.edamski, comte lub ementaler</p><p></p><p></p><p> Sery wyjmujemy z lodówki około godziny przed podaniem. Układamy je na tacy. Wygodne są duże, drewniane, obrotowe tace. Możemy też ułożyć je na dużym talerzu. Serów nie trzeba kroić na kawałki. O(bok podajemy nhóż i dodatki: winogrtona, łuskane orzechy włoskie, , pokrojone jabłka, krakersy, , sałatę z sosem winegret i pieczywo, np. świeżą bagietkę.</p><p>---------------------------------------</p><p><strong>Czy wiesz, że....</strong></p><p><strong></strong>...sery podajemy zamiast deseru lub przed deserem. Należy je ułożyć w kolejności od łagodnych w smaku do najbardziej ostrych. W takiej też kolejności powinno się jue zjadać.</p><p></p><p>żródło: Biblioteczka Poradnika Domowego</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 1602518, member: 10341"] [B]DESKA SERÓW NA PRZYJĘCIE [/B] - niebieski ser pleśniowy, najlepiej roquefort - brie - camembert - ser kozi - edamer - szlachetny twardy ser, np.edamski, comte lub ementaler Sery wyjmujemy z lodówki około godziny przed podaniem. Układamy je na tacy. Wygodne są duże, drewniane, obrotowe tace. Możemy też ułożyć je na dużym talerzu. Serów nie trzeba kroić na kawałki. O(bok podajemy nhóż i dodatki: winogrtona, łuskane orzechy włoskie, , pokrojone jabłka, krakersy, , sałatę z sosem winegret i pieczywo, np. świeżą bagietkę. --------------------------------------- [B]Czy wiesz, że.... [/B]...sery podajemy zamiast deseru lub przed deserem. Należy je ułożyć w kolejności od łagodnych w smaku do najbardziej ostrych. W takiej też kolejności powinno się jue zjadać. żródło: Biblioteczka Poradnika Domowego [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
Top
Bottom