Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 884993" data-attributes="member: 10341"><p><strong>Z wodą zdrowiej</strong></p><p> </p><p></p><p> Eliksir życia, który dodaje sił, poprawia wygląd skóry, orzeżwia. O tej porze roku pijmy go szczególnie dużo! Przeglądając dzisiaj miesięcznik &#8222;Sól i pieprz&#8221;, trafiłam na artykuł o wodzie, jej zaletach i konieczności picia 1,5 – 2 litrów dziennie tego życiodajnego płynu. Oczywiście, wszyscy myślimy o wodach mineralnych, ale oprócz nich istnieją inne odmiany wody.</p><p></p><p> </p><p><strong>Odpowiednia woda na każdy smak</strong></p><p> Woda wodzie nierówna. Którą wybrać, aby odpowiadała potrzebom naszego organizmu? Oto krótki przegląd najważniejszych rodzajów wód.</p><p></p><p> <ul> <li data-xf-list-type="ul">Woda mineralna pochodzi z określonego naturalnego żródła. Jest to deszczówka, która przebyła długą drogę przez wszystkie warstwy podłoża, a z każdej z nich przejęła substancje mineralne. Przed butelkowaniem z wody tej usuwa się obniżające jej wartości smakowe związki siarki i żelaza, a następnie woda może zostać jeszcze wzbogacona o kwas węglowy.</li> <li data-xf-list-type="ul">Woda pitna pozyskiwana jest z wód gruntowych lub powierzchniowych. Zakłady wodociągowe zajmują się jej oczyszczaniem i uzdatnianiem.</li> <li data-xf-list-type="ul">Woda stołowa powstaje ze zmieszania wody pitnej lub żródlanej z wodą mineralną. Jest ona naturalnie lub sztucznie mineralizowana i może posiadać dodatki soli mineralnych, wody morskiej i dwutlenku węgla.</li> <li data-xf-list-type="ul">Woda żródlana – woda mineralna pozyskiwana z wyższych partii żródeł podziemnych.</li> <li data-xf-list-type="ul">Woda lecznicza – woda mineralna o właściwościach leczniczych z powodu wysokiej zawartości składników mineralnych. Jest środkiem wspomagającym kurację.</li> </ul></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 884993, member: 10341"] [B]Z wodą zdrowiej[/B] [B] [/B] Eliksir życia, który dodaje sił, poprawia wygląd skóry, orzeżwia. O tej porze roku pijmy go szczególnie dużo! Przeglądając dzisiaj miesięcznik „Sól i pieprz”, trafiłam na artykuł o wodzie, jej zaletach i konieczności picia 1,5 – 2 litrów dziennie tego życiodajnego płynu. Oczywiście, wszyscy myślimy o wodach mineralnych, ale oprócz nich istnieją inne odmiany wody. [B]Odpowiednia woda na każdy smak[/B] Woda wodzie nierówna. Którą wybrać, aby odpowiadała potrzebom naszego organizmu? Oto krótki przegląd najważniejszych rodzajów wód. [LIST][*]Woda mineralna pochodzi z określonego naturalnego żródła. Jest to deszczówka, która przebyła długą drogę przez wszystkie warstwy podłoża, a z każdej z nich przejęła substancje mineralne. Przed butelkowaniem z wody tej usuwa się obniżające jej wartości smakowe związki siarki i żelaza, a następnie woda może zostać jeszcze wzbogacona o kwas węglowy. [*]Woda pitna pozyskiwana jest z wód gruntowych lub powierzchniowych. Zakłady wodociągowe zajmują się jej oczyszczaniem i uzdatnianiem. [*]Woda stołowa powstaje ze zmieszania wody pitnej lub żródlanej z wodą mineralną. Jest ona naturalnie lub sztucznie mineralizowana i może posiadać dodatki soli mineralnych, wody morskiej i dwutlenku węgla. [*]Woda żródlana – woda mineralna pozyskiwana z wyższych partii żródeł podziemnych. [*]Woda lecznicza – woda mineralna o właściwościach leczniczych z powodu wysokiej zawartości składników mineralnych. Jest środkiem wspomagającym kurację. [/LIST] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
Top
Bottom