Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 885700" data-attributes="member: 10341"><p><strong>Aromat Wysp Kanaryjskich</strong></p><p> </p><p></p><p> Tutejsza wyspiarska kuchnia słynie ze świeżo złowionych owoców morza i ryb. Hitem są tapas, czyli małe przekąski &#8222;na ząb&#8221;, charakterystyczne dla całej hiszpańskiej kuchni.</p><p></p><p> Fuertaventura i Lanzarote to dwie z siedmiu wulkanicznych wysp archipelagu położonego na oceanie Atlantyckim na północny zachód od wybrzeży Afryki. Aż trudno uwierzyć, że w tym księżycowym, pustynnym krajobrazie – wokół roztaczają się górzyste czarne tereny – lokalni rolnicy uprawiają oryginalne odmiany popularnych warzyw. Rosną tutaj miniaturowe ziemniaki (patatas) oraz soczyste pomidorki (tomates), które są doskonałym dodatkiem do mięs. Charakterystyczny dla Wysp Kanaryjskich zielony sos majo verde wspaniale komponuje się z lokalnymi potrawami mięsnymi. Tutejsza kuchnia kusi smakowitymi tapas – małymi przekąskami. Kawałek tuńczyka, plasterek szynki, ser z żurawiną – podawane na jeden kęs. Specjalnością Fuertaventury są kozie sery, a Lanzarote winogrona – jedyne na świecie uprawiane ręcznie na wulkanicznej glebie. Po wina, które wytwarza się z tych szczepów, przyjeżdżają miłośnicy z całego świata.</p><p></p><p> To smakowite wprowadzenie do kuchni Wysp Kanaryjskich poznaliśmy dzięki Magdalenie Różczce i Radkowi Brzózce z miesięcznika &#8222;Moje Gotowanie&#8221;. Kto z Was ma zamiar odwiedzić Wyspy Kanaryjskie, na pewno chętnie zapoznał się z ich kuchnią.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 885700, member: 10341"] [B]Aromat Wysp Kanaryjskich[/B] [B] [/B] Tutejsza wyspiarska kuchnia słynie ze świeżo złowionych owoców morza i ryb. Hitem są tapas, czyli małe przekąski „na ząb”, charakterystyczne dla całej hiszpańskiej kuchni. Fuertaventura i Lanzarote to dwie z siedmiu wulkanicznych wysp archipelagu położonego na oceanie Atlantyckim na północny zachód od wybrzeży Afryki. Aż trudno uwierzyć, że w tym księżycowym, pustynnym krajobrazie – wokół roztaczają się górzyste czarne tereny – lokalni rolnicy uprawiają oryginalne odmiany popularnych warzyw. Rosną tutaj miniaturowe ziemniaki (patatas) oraz soczyste pomidorki (tomates), które są doskonałym dodatkiem do mięs. Charakterystyczny dla Wysp Kanaryjskich zielony sos majo verde wspaniale komponuje się z lokalnymi potrawami mięsnymi. Tutejsza kuchnia kusi smakowitymi tapas – małymi przekąskami. Kawałek tuńczyka, plasterek szynki, ser z żurawiną – podawane na jeden kęs. Specjalnością Fuertaventury są kozie sery, a Lanzarote winogrona – jedyne na świecie uprawiane ręcznie na wulkanicznej glebie. Po wina, które wytwarza się z tych szczepów, przyjeżdżają miłośnicy z całego świata. To smakowite wprowadzenie do kuchni Wysp Kanaryjskich poznaliśmy dzięki Magdalenie Różczce i Radkowi Brzózce z miesięcznika „Moje Gotowanie”. Kto z Was ma zamiar odwiedzić Wyspy Kanaryjskie, na pewno chętnie zapoznał się z ich kuchnią. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
Top
Bottom