Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 886318" data-attributes="member: 10341"><p><strong>ABC marynowania w occie</strong></p><p> </p><p></p><p> <ul> <li data-xf-list-type="ul">Twarde warzywa i owoce, zanim zostaną włożone do octowej marynaty, powinny być blanszowane, czyli krótko – zazwyczaj 2 – 3 minuty – gotowane w lekko osolonej wodzie.</li> <li data-xf-list-type="ul">Lepszy jest łagodniejszy, 6% ocet. Zawsze próbuj, czy marynata ma odpowiednio słodko – kwaśny smak.</li> <li data-xf-list-type="ul">Blanszowanie zapobiega kurczeniu się warzyw i owoców, a także utlenianiu witaminy C. Sama marynata też jest smaczniejsza, mniej wodnista.</li> <li data-xf-list-type="ul">W sprawie pasteryzowania przetworów radzę kierować się <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=29006" target="_blank"><strong>zaleceniami dziuni</strong></a>.</li> </ul><p> Polecam <a href="https://www.cincin.cc/index.php?s=&showtopic=21470&view=findpost&p=886111" target="_blank"><strong>Pikle indyjskie</strong></a>, w sam raz na przyjęcia bufetowe. </p><p></p><p> Żrodło:&#8221;Smaki i aromaty&#8221;</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 886318, member: 10341"] [B]ABC marynowania w occie[/B] [B] [/B] [LIST][*]Twarde warzywa i owoce, zanim zostaną włożone do octowej marynaty, powinny być blanszowane, czyli krótko – zazwyczaj 2 – 3 minuty – gotowane w lekko osolonej wodzie. [*]Lepszy jest łagodniejszy, 6% ocet. Zawsze próbuj, czy marynata ma odpowiednio słodko – kwaśny smak. [*]Blanszowanie zapobiega kurczeniu się warzyw i owoców, a także utlenianiu witaminy C. Sama marynata też jest smaczniejsza, mniej wodnista. [*]W sprawie pasteryzowania przetworów radzę kierować się [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=29006"][B]zaleceniami dziuni[/B][/URL]. [/LIST] Polecam [URL="https://www.cincin.cc/index.php?s=&showtopic=21470&view=findpost&p=886111"][B]Pikle indyjskie[/B][/URL], w sam raz na przyjęcia bufetowe. Żrodło:”Smaki i aromaty” [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
Top
Bottom