Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 891477" data-attributes="member: 10341"><p><strong>Sposób na puszysty krem</strong></p><p> </p><p></p><p> Ciężkie maślane kremy – z dodatkiem orzechów, czekolady, kawy, dużej ilości cukru i żółtek – mogą nabrać lekkości i puszystości dzięki włoskiej masie bezowej. Zaparzone syropem białka nabierają tak dużej plastyczności, że często dekoruje się nimi białe, weselne torty. Przestrzegaj kilku prostych reguł.</p><p></p><p> <ul> <li data-xf-list-type="ul">Gotuj wodę z cukrem tak długo, aż syrop będzie naprawdę gęsty, czyli ugotowany do &#8222;nitki&#8221;.</li> <li data-xf-list-type="ul">Wcześniej ubij sztywną pianę z białek i szczypty soli.</li> <li data-xf-list-type="ul">Wlewaj do piany bardzo gorący syrop, zawsze małym strumykiem i intensywnie ubijaj masę bezową.</li> <li data-xf-list-type="ul">Masę dodaj do kremu partiami i rób to z wyczuciem, być może nie zużyjesz całej przygotowanej piany – wszystko zależy od gęstości kremu.</li> </ul></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 891477, member: 10341"] [B]Sposób na puszysty krem[/B] [B] [/B] Ciężkie maślane kremy – z dodatkiem orzechów, czekolady, kawy, dużej ilości cukru i żółtek – mogą nabrać lekkości i puszystości dzięki włoskiej masie bezowej. Zaparzone syropem białka nabierają tak dużej plastyczności, że często dekoruje się nimi białe, weselne torty. Przestrzegaj kilku prostych reguł. [LIST][*]Gotuj wodę z cukrem tak długo, aż syrop będzie naprawdę gęsty, czyli ugotowany do „nitki”. [*]Wcześniej ubij sztywną pianę z białek i szczypty soli. [*]Wlewaj do piany bardzo gorący syrop, zawsze małym strumykiem i intensywnie ubijaj masę bezową. [*]Masę dodaj do kremu partiami i rób to z wyczuciem, być może nie zużyjesz całej przygotowanej piany – wszystko zależy od gęstości kremu. [/LIST] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
Top
Bottom