Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 891708" data-attributes="member: 10341"><p><strong>Włoskie bezy</strong></p><p> </p><p></p><p> Bezy są doskonałym dodatkiem do letnich deserów. Ich słodycz i chrupkość przyjemnie kontrastuje z lekko kwaśnymi, miękkimi owocami. Dekoruje się nimi kremy, polane bitą śmietaną owoce leśne, także lody i torty. Dobrze wypieczone, zachowują kruchość przez tydzień i dłużej, gdy przechowuje się je w szczelnym pudełku. Przygotowanie zajmuje zaledwie kwadrans, znacznie dłużej trwa pieczenie, ale ten czas można spędzić na milej lekturze. </p><p></p><p> Włoski sposób przyrządzania masy bezowej polega na zaparzaniu ubitej piany bardzo słodkim syropem. Warto opanować tę technikę, ponieważ zaparzona piana jest rewelacyjnym dodatkiem do ciężkich, maślanych kremów. Jak to się robi? Podałam poprzednim razem.</p><p></p><p> Żródło: Smaki i aromaty&#8217;</p><p></p><p> Polecam <a href="https://www.cincin.cc/index.php?s=&showtopic=21470&view=findpost&p=891274" target="_blank"><strong>ruloniki bezowe</strong></a>.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 891708, member: 10341"] [B]Włoskie bezy[/B] [B] [/B] Bezy są doskonałym dodatkiem do letnich deserów. Ich słodycz i chrupkość przyjemnie kontrastuje z lekko kwaśnymi, miękkimi owocami. Dekoruje się nimi kremy, polane bitą śmietaną owoce leśne, także lody i torty. Dobrze wypieczone, zachowują kruchość przez tydzień i dłużej, gdy przechowuje się je w szczelnym pudełku. Przygotowanie zajmuje zaledwie kwadrans, znacznie dłużej trwa pieczenie, ale ten czas można spędzić na milej lekturze. Włoski sposób przyrządzania masy bezowej polega na zaparzaniu ubitej piany bardzo słodkim syropem. Warto opanować tę technikę, ponieważ zaparzona piana jest rewelacyjnym dodatkiem do ciężkich, maślanych kremów. Jak to się robi? Podałam poprzednim razem. Żródło: Smaki i aromaty’ Polecam [URL="https://www.cincin.cc/index.php?s=&showtopic=21470&view=findpost&p=891274"][B]ruloniki bezowe[/B][/URL]. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
Top
Bottom