Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 892133" data-attributes="member: 10341"><p><strong>Tricki mistrzów</strong></p><p> </p><p></p><p> Jest to jakby uzupełnienie poprzedniego tematu, tylko z zastosowaniem innych ingrediencji. No bo posłuchajcie. – Każdy maślany krem może być znacznie lżejszy, gdy doda się do niego trochę bitej śmietanki kremowej.</p><p></p><p> <ul> <li data-xf-list-type="ul">Przygotowując krem zgodnie z przepisem, weż o 1/5 mniej masła i jajek (lub żółtek). Schłodż w lodówce 125 ml śmietanki kremowej.</li> <li data-xf-list-type="ul">Potem ubij ją mikserem (lub trzepaczką), a gdy podwoi objętość, wsyp 1 czubatą łyżkę cukru pudru. Ubijaj jeszcze przez 2- 3 minuty.</li> <li data-xf-list-type="ul">Wymieszaj małą łyżeczkę żelatyny w proszku z 2 łyżkami gorącej wody. Wlej do śmietanki, ubij starannie.</li> <li data-xf-list-type="ul">Dodaj do gotowego kremu śmietankę, wymieszaj delikatnie trzepaczką rózgową. Ten sposób przygotowania kremu daje znacznie lepszy efekt niż dodawanie do masy budyniu.</li> </ul><p> Teraz znamy już dwa sposoby na poprawienie jakości kremów maślanych. Który wybierzecie, to już zależy od Was.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 892133, member: 10341"] [B]Tricki mistrzów[/B] [B] [/B] Jest to jakby uzupełnienie poprzedniego tematu, tylko z zastosowaniem innych ingrediencji. No bo posłuchajcie. – Każdy maślany krem może być znacznie lżejszy, gdy doda się do niego trochę bitej śmietanki kremowej. [LIST][*]Przygotowując krem zgodnie z przepisem, weż o 1/5 mniej masła i jajek (lub żółtek). Schłodż w lodówce 125 ml śmietanki kremowej. [*]Potem ubij ją mikserem (lub trzepaczką), a gdy podwoi objętość, wsyp 1 czubatą łyżkę cukru pudru. Ubijaj jeszcze przez 2- 3 minuty. [*]Wymieszaj małą łyżeczkę żelatyny w proszku z 2 łyżkami gorącej wody. Wlej do śmietanki, ubij starannie. [*]Dodaj do gotowego kremu śmietankę, wymieszaj delikatnie trzepaczką rózgową. Ten sposób przygotowania kremu daje znacznie lepszy efekt niż dodawanie do masy budyniu. [/LIST] Teraz znamy już dwa sposoby na poprawienie jakości kremów maślanych. Który wybierzecie, to już zależy od Was. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
Top
Bottom