Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 903159" data-attributes="member: 10341"><p><strong>Cr&#232;me br&#251;l&#232;e</strong></p><p> </p><p></p><p> </p><p><strong><em>Elegancki deser w starym stylu dla wszystkich, którzy nie mają serca do pieczenia ciast</em></strong></p><p> Jest wiele dobrych puddingów, ale najlepszy z nich to cr&#232;me br&#251;l&#232;e. Wysublimowana istota tego deseru, wymyślonego w Cambridge, ale szybko zaadoptowanego i udoskonalonego przez Francuzów, polega na kontraście między aksamitnym kremem i przykrywającą go warstwą chrupiącego karmelu. Ciągle podaje się go na wykwintnych przyjęciach, bowiem ma w sobie staroświecki urok i niezbędną elegancję prostych smakołyków. </p><p></p><p> Do jego przygotowania używa się niewielu składników. Potrzebna jest śmietanka, jajka, cukier i trochę wanilii, a także kulinarne wyczucie, kiedy dochodzi do ubijania jajek na ogniu. Gdy krem zaczyna gęstnieć, nie wolno odbierać telefonów, otwierać drzwi, tylko trzeba patrzeć na swój krem. . Potem już nic złego zdarzyć się nie powinno. </p><p></p><p> Krem ten podaje się ze świeżymi owocami i ciasteczkami biszkoptowymi. W klasycznej recepturze aromatu dodaje tylko wanilia, ale warto poeksperymentować z czekoladą, likierem pomarańczowym, skórką cytrynową i kawą.</p><p></p><p> Żrodło:&#8221;Smaki i aromaty&#8221;</p><p></p><p> Polecam przepis na <a href="https://www.cincin.cc/index.php?s=&showtopic=21470&view=findpost&p=890366" target="_blank"><strong>klasyczny cr&#232;me br&#251;l&#232;e</strong></a></p><p></p><p> </p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 903159, member: 10341"] [B]Crème brûlèe[/B] [B][I]Elegancki deser w starym stylu dla wszystkich, którzy nie mają serca do pieczenia ciast[/I][/B] Jest wiele dobrych puddingów, ale najlepszy z nich to crème brûlèe. Wysublimowana istota tego deseru, wymyślonego w Cambridge, ale szybko zaadoptowanego i udoskonalonego przez Francuzów, polega na kontraście między aksamitnym kremem i przykrywającą go warstwą chrupiącego karmelu. Ciągle podaje się go na wykwintnych przyjęciach, bowiem ma w sobie staroświecki urok i niezbędną elegancję prostych smakołyków. Do jego przygotowania używa się niewielu składników. Potrzebna jest śmietanka, jajka, cukier i trochę wanilii, a także kulinarne wyczucie, kiedy dochodzi do ubijania jajek na ogniu. Gdy krem zaczyna gęstnieć, nie wolno odbierać telefonów, otwierać drzwi, tylko trzeba patrzeć na swój krem. . Potem już nic złego zdarzyć się nie powinno. Krem ten podaje się ze świeżymi owocami i ciasteczkami biszkoptowymi. W klasycznej recepturze aromatu dodaje tylko wanilia, ale warto poeksperymentować z czekoladą, likierem pomarańczowym, skórką cytrynową i kawą. Żrodło:”Smaki i aromaty” Polecam przepis na [URL="https://www.cincin.cc/index.php?s=&showtopic=21470&view=findpost&p=890366"][B]klasyczny crème brûlèe[/B][/URL] [B] [/B] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
Top
Bottom