Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 908399" data-attributes="member: 10341"><p><strong>Smaki jesieni</strong></p><p> </p><p></p><p> <em>Choć o tej porze roku jest mniejszy wybór świeżych warzyw, trzeba o nich pamiętać komponując codzienne posiłki.</em></p><p></p><p> </p><p><strong>Wybór warzyw</strong></p><p></p><p> <strong> Kalafior. </strong> Główka z białymi różyczkami smakuje i na surowo, i zblanszowana lub gotowana, np. polana masłem z bułką tartą .</p><p></p><p><strong> Cykoria. </strong>Po usunięciu gorzkiego głąbu jest dobra na surówki, duszona lub zapiekana z serem.</p><p><strong></strong></p><p><strong>Fenkuł.</strong> Nadaje surówkom delikatnie korzenny aromat anyżu, smaczny też duszony.<strong></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Por.</strong> Biała część, lekko słodkawa, jest znakomita jako dodatek do zup lub dań jednogarnkowych. Natomiast zielona nadaje potrawom bardziej pikantny i nieco gorzkawy smak.<strong></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Brukselka.</strong> Najlepsza jest ta zbierana po pierwszych mrozach, znakomita na jarzynkę, do zup i zapiekanek. </p><p></p><p> Żródło: &#8222;Sól i Pieprz&#8221;</p><p></p><p> Polecam wypróbowany <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=27924" target="_blank"><strong>pasztet z brukselki</strong></a></p><p></p><p> </p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 908399, member: 10341"] [B]Smaki jesieni[/B] [I] [/I] [I]Choć o tej porze roku jest mniejszy wybór świeżych warzyw, trzeba o nich pamiętać komponując codzienne posiłki.[/I] [B]Wybór warzyw[/B] [B] Kalafior. [/B] Główka z białymi różyczkami smakuje i na surowo, i zblanszowana lub gotowana, np. polana masłem z bułką tartą . [B] Cykoria. [/B]Po usunięciu gorzkiego głąbu jest dobra na surówki, duszona lub zapiekana z serem. [B] Fenkuł.[/B] Nadaje surówkom delikatnie korzenny aromat anyżu, smaczny też duszony.[B] Por.[/B] Biała część, lekko słodkawa, jest znakomita jako dodatek do zup lub dań jednogarnkowych. Natomiast zielona nadaje potrawom bardziej pikantny i nieco gorzkawy smak.[B] Brukselka.[/B] Najlepsza jest ta zbierana po pierwszych mrozach, znakomita na jarzynkę, do zup i zapiekanek. Żródło: „Sól i Pieprz” Polecam wypróbowany [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=27924"][B]pasztet z brukselki[/B][/URL] [B] [/B] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
Top
Bottom