Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 911317" data-attributes="member: 10341"><p><strong>Apple pie – amerykańska szarlotka</strong></p><p> </p><p></p><p> <ul> <li data-xf-list-type="ul">Placek z jabłkami to niezwykle popularny w całej Ameryce deser. W wersji wykwintnej owoce przyprawia się calvadosem, korzeniami i bakaliami. Przypomina dobrze nam znaną szarlotkę, ale paj jest zawsze okrągły i przykryty cieniutką warstwą ciasta.</li> <li data-xf-list-type="ul">Amerykanki znają dziesiątki sposobów dekorowania tego placka wyciętymi z ciasta listkami, warkoczykami, gwiazdkami, co czyni paje małymi dziełami sztuki.</li> <li data-xf-list-type="ul">Paj przywędrował do Ameryki razem z angielskimi osadnikami. W Wielkiej Brytanii częściej pieczony jest dzisiaj jako rodzaj pasztetu mięsnego, rybnego, czy warzywnego z warstwą ciasta na wierzchu, a czasem i pod spodem.</li> <li data-xf-list-type="ul">Amerykanie jedzą paje z niemal wszystkimi owocami, ale narodowym specjałem jest paj dyniowy, podawany na Święto Dziękczynienia i pecanowy – pyszny – tradycyjnie pieczony na Boże Narodzenie.</li> </ul></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 911317, member: 10341"] [B]Apple pie – amerykańska szarlotka[/B] [B] [/B] [LIST][*]Placek z jabłkami to niezwykle popularny w całej Ameryce deser. W wersji wykwintnej owoce przyprawia się calvadosem, korzeniami i bakaliami. Przypomina dobrze nam znaną szarlotkę, ale paj jest zawsze okrągły i przykryty cieniutką warstwą ciasta. [*]Amerykanki znają dziesiątki sposobów dekorowania tego placka wyciętymi z ciasta listkami, warkoczykami, gwiazdkami, co czyni paje małymi dziełami sztuki. [*]Paj przywędrował do Ameryki razem z angielskimi osadnikami. W Wielkiej Brytanii częściej pieczony jest dzisiaj jako rodzaj pasztetu mięsnego, rybnego, czy warzywnego z warstwą ciasta na wierzchu, a czasem i pod spodem. [*]Amerykanie jedzą paje z niemal wszystkimi owocami, ale narodowym specjałem jest paj dyniowy, podawany na Święto Dziękczynienia i pecanowy – pyszny – tradycyjnie pieczony na Boże Narodzenie. [/LIST] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
Top
Bottom