Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 919512" data-attributes="member: 10341"><p><strong>O rybach</strong></p><p> </p><p></p><p> </p><p></p><p> <em>Karp po żydowsku – chrześcijanie przyrządzają go najczęściej z okazji Bożego Narodzenia, święta, które nie istnieje w judaizmie. To jedna z potraw, które poprzez Galicję weszły do menu kuchni polskiej</em></p><p></p><p> </p><p></p><p> Najważniejsze jest, aby ryba była bardzo świeża. Karpia po żydowsku możemy przygotować również w formie pulpetów ( bez męczącego filetowania). Jeżeli nie potrafimy sami wyfiletować ryby, poprośmy o to sprzedawcę (zaoszczędzi to nam trochę czasu ) lub kupmy gotowe.</p><p></p><p> Ryby zawsze smażymy zaczynając od skóry. Dobrze jest także naciąć skórę, co uchroni rybę od &#8222;wywijania się&#8221;. Do ryb najlepiej pasują: cytryna, szpinak i zioła, białe wino. Uważajmy w czasie smażenia lub pieczenia, aby ryby nie wysuszyć. Średniej wielkości filet piecze się 8 – 12 minut. </p><p></p><p> Żródło:Moje Gotowanie</p><p></p><p> Pan Paweł Suchenek</p><p></p><p> </p><p></p><p> Polecamy <a href="https://www.cincin.cc/index.php?s=&showtopic=21470&view=findpost&p=912696" target="_blank"><strong>pstrągi z wiśniami</strong></a>.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 919512, member: 10341"] [B]O rybach[/B] [I]Karp po żydowsku – chrześcijanie przyrządzają go najczęściej z okazji Bożego Narodzenia, święta, które nie istnieje w judaizmie. To jedna z potraw, które poprzez Galicję weszły do menu kuchni polskiej[/I] Najważniejsze jest, aby ryba była bardzo świeża. Karpia po żydowsku możemy przygotować również w formie pulpetów ( bez męczącego filetowania). Jeżeli nie potrafimy sami wyfiletować ryby, poprośmy o to sprzedawcę (zaoszczędzi to nam trochę czasu ) lub kupmy gotowe. Ryby zawsze smażymy zaczynając od skóry. Dobrze jest także naciąć skórę, co uchroni rybę od „wywijania się”. Do ryb najlepiej pasują: cytryna, szpinak i zioła, białe wino. Uważajmy w czasie smażenia lub pieczenia, aby ryby nie wysuszyć. Średniej wielkości filet piecze się 8 – 12 minut. Żródło:Moje Gotowanie Pan Paweł Suchenek Polecamy [URL="https://www.cincin.cc/index.php?s=&showtopic=21470&view=findpost&p=912696"][B]pstrągi z wiśniami[/B][/URL]. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
Top
Bottom