Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 927775" data-attributes="member: 10341"><p><strong>Jabłkowe rozkosze</strong></p><p> </p><p></p><p> To nie kucharz wymyślił jabłko niezgody. Dla kucharza ten kruchy i soczysty owoc jest kwintesencją harmonii smaku. Wystarczy pomyśleć o chrupiącej kaczce i gęsi, pieczeni wieprzowej, wszystkich racuszkach i naleśnikach, królewskich szarlotkach, cydrze, calvadosie, a nawet o śledziach w śmietanie, które podane bez jabłek obrażają podniebienie smakosza.</p><p></p><p> <strong>Dobrze podane.</strong> Jabłka znakomicie harmonizują z kaszanką. Zwykle kładzie się je na talerzu oddzielnie, pokrojone w ćwiartki, usmażone na maśle i oprószone majerankiem. To samo danie, bardzo dzisiaj modne, bo z wiejskim rodowodem – można podać w sposób tak efektowny, że od razu przenosi się w rejony prawdziwej sztuki kulinarnej. Będą to na przykład <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=27030" target="_blank"><strong>jabłka Agaty</strong></a>, albo <a href="https://www.cincin.cc/index.php?s=&showtopic=21470&view=findpost&p=886610" target="_blank"><strong>jabłka z niespodzianką</strong></a>, a na słodko <a href="https://www.cincin.cc/index.php?s=&showtopic=21470&view=findpost&p=885012" target="_blank"><strong>jabłka w cieście</strong></a>.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 927775, member: 10341"] [B]Jabłkowe rozkosze[/B] [B] [/B] To nie kucharz wymyślił jabłko niezgody. Dla kucharza ten kruchy i soczysty owoc jest kwintesencją harmonii smaku. Wystarczy pomyśleć o chrupiącej kaczce i gęsi, pieczeni wieprzowej, wszystkich racuszkach i naleśnikach, królewskich szarlotkach, cydrze, calvadosie, a nawet o śledziach w śmietanie, które podane bez jabłek obrażają podniebienie smakosza. [B]Dobrze podane.[/B] Jabłka znakomicie harmonizują z kaszanką. Zwykle kładzie się je na talerzu oddzielnie, pokrojone w ćwiartki, usmażone na maśle i oprószone majerankiem. To samo danie, bardzo dzisiaj modne, bo z wiejskim rodowodem – można podać w sposób tak efektowny, że od razu przenosi się w rejony prawdziwej sztuki kulinarnej. Będą to na przykład [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=27030"][B]jabłka Agaty[/B][/URL], albo [URL="https://www.cincin.cc/index.php?s=&showtopic=21470&view=findpost&p=886610"][B]jabłka z niespodzianką[/B][/URL], a na słodko [URL="https://www.cincin.cc/index.php?s=&showtopic=21470&view=findpost&p=885012"][B]jabłka w cieście[/B][/URL]. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
Top
Bottom