Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 938325" data-attributes="member: 10341"><p><strong>Co na kulig?</strong></p><p></p><p> </p><p></p><p> Idealna pogoda na sporty zimowe, a także na karnawałowe kuligi. Zazwyczaj rozgrzewamy się pózniej przy ognisku kociołkiem bigosu. A może coś zmienimy w tych upodobaniach kulinarnych? Oczywiście może być bigos, kiełbaski i inne smakołyki, a ja za miesięcznikiem &#8222;Kuchnia&#8221; będę Was namawiała na nasze poczciwe ziemniaki. O tym, że ziemniaki w naszej ojczyżnie to produkt kultowy, świadczy choćby fakt, że postawiono im dwa pomniki – w Biesiekierzu oraz w Poznaniu na Łęgach Dębińskich. Co prawda nie zawsze tak było, bo do ziemniaków przekonano się dopiero w czasach Wielkiej Rewolucji Francuskiej, kiedy to uratowały od śmierci głodowej tysiące Francuzów. Póżniej zaczęły być już masowo uprawiane w całej Europie. Więc zabranie do sań kociołka z przygotowanymi w nim ingrediencjami, tylko do wstawienia (przykrytego) w żar ogniska, jest pomysłem na tyle doskonałym co i smakowitym.</p><p></p><p> Na podstawie tekstu pani Moniki Jankowskiej-Kapicy </p><p></p><p> Polecam <a href="https://www.cincin.cc/index.php?s=&showtopic=21470&view=findpost&p=938083" target="_blank"><strong>prażonkę z ognia</strong></a>.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 938325, member: 10341"] [B]Co na kulig?[/B] [B] [/B] Idealna pogoda na sporty zimowe, a także na karnawałowe kuligi. Zazwyczaj rozgrzewamy się pózniej przy ognisku kociołkiem bigosu. A może coś zmienimy w tych upodobaniach kulinarnych? Oczywiście może być bigos, kiełbaski i inne smakołyki, a ja za miesięcznikiem „Kuchnia” będę Was namawiała na nasze poczciwe ziemniaki. O tym, że ziemniaki w naszej ojczyżnie to produkt kultowy, świadczy choćby fakt, że postawiono im dwa pomniki – w Biesiekierzu oraz w Poznaniu na Łęgach Dębińskich. Co prawda nie zawsze tak było, bo do ziemniaków przekonano się dopiero w czasach Wielkiej Rewolucji Francuskiej, kiedy to uratowały od śmierci głodowej tysiące Francuzów. Póżniej zaczęły być już masowo uprawiane w całej Europie. Więc zabranie do sań kociołka z przygotowanymi w nim ingrediencjami, tylko do wstawienia (przykrytego) w żar ogniska, jest pomysłem na tyle doskonałym co i smakowitym. Na podstawie tekstu pani Moniki Jankowskiej-Kapicy Polecam [URL="https://www.cincin.cc/index.php?s=&showtopic=21470&view=findpost&p=938083"][B]prażonkę z ognia[/B][/URL]. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
Top
Bottom