Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 941976" data-attributes="member: 10341"><p><strong>Suszone figi</strong></p><p> </p><p></p><p> Zawierają dużo węglowodanów i są jeszcze bogatszym żródłem błonnika niż suszone śliwki. Dostarczają organizmowi także magnez, wapń i żelazo. Można je łączyć z płatkami śniadaniowymi. Są doskonałym dodatkiem do ciast, kasz i serów. Pokrojone stanowią w potrawach ciekawą alternatywę dla rodzynek. Doskonałe na przekąskę, ponieważ są bardzo sycące. Można je dodawać do drinków, na przykład z rumu lub whisky, którym dodają aromatu i smaku. </p><p></p><p> Figowce pochodzą z zachodniej Azji, prawdopodobnie z terenów Syrii. Fenickie karawany kupieckie przewoziły je &#8222;jedwabnym szlakiem&#8221; do Indii i Chin. Do Europy sprowadzili je prawdopodobnie Rzymianie. Suszone figi doskonale znoszą transport, w przeciwieństwie do świeżych, których cienka skórka łatwo ulega uszkodzeniu. Dobrze się je przechowuje zamknięte w hermetycznym pojemniku – nawet przez rok. </p><p></p><p> Żródło: miesięcznik &#8222;Moje Gotowanie</p><p></p><p> Redaktor Agnieszka Fedorczyk</p><p></p><p> Godna polecenia, z tego samego żródła <a href="https://www.cincin.cc/index.php?s=&showtopic=21470&view=findpost&p=936708" target="_blank"><strong>sałatka z kolorowej fasoli</strong></a>.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 941976, member: 10341"] [B]Suszone figi[/B] Zawierają dużo węglowodanów i są jeszcze bogatszym żródłem błonnika niż suszone śliwki. Dostarczają organizmowi także magnez, wapń i żelazo. Można je łączyć z płatkami śniadaniowymi. Są doskonałym dodatkiem do ciast, kasz i serów. Pokrojone stanowią w potrawach ciekawą alternatywę dla rodzynek. Doskonałe na przekąskę, ponieważ są bardzo sycące. Można je dodawać do drinków, na przykład z rumu lub whisky, którym dodają aromatu i smaku. Figowce pochodzą z zachodniej Azji, prawdopodobnie z terenów Syrii. Fenickie karawany kupieckie przewoziły je „jedwabnym szlakiem” do Indii i Chin. Do Europy sprowadzili je prawdopodobnie Rzymianie. Suszone figi doskonale znoszą transport, w przeciwieństwie do świeżych, których cienka skórka łatwo ulega uszkodzeniu. Dobrze się je przechowuje zamknięte w hermetycznym pojemniku – nawet przez rok. Żródło: miesięcznik „Moje Gotowanie Redaktor Agnieszka Fedorczyk Godna polecenia, z tego samego żródła [URL="https://www.cincin.cc/index.php?s=&showtopic=21470&view=findpost&p=936708"][B]sałatka z kolorowej fasoli[/B][/URL]. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
Top
Bottom