Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 957404" data-attributes="member: 10341"><p><strong>Pieczenie w folii i papierze</strong></p><p> </p><p></p><p> <ul> <li data-xf-list-type="ul"><strong>Zdrowie i wygoda. </strong>W folii pieczemy bez dodatkowego tłuszczu, po pieczeniu piekarnik pozostaje czysty, a przygotowane tak warzywa nie tracą cennych witamin</li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>Folia do pieczenia.</strong> Chrupiące mięsa idealnie udadzą się w folii odpornej na temperaturę do 200 st. Najlepiej piec je w dużych rękawach, wpuszczając jak najwięcej powietrza, aby mogła powstać para. Folię należy nakłuć, uważając, aby nie dotykała ścianek piekarnika! Mięso puści sok będący świetną bazą dla sosu.</li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>Folia aluminiowa.</strong> W odpornej na ciepło folii aluminiowej można piec (temperatura do 200 st.) na przykład owoce, zachowując ich aromat, ale nie rumieniąc ich. Jej zaletą jest, że nie mięknie, jest wygodna w użyciu i łatwo ją formować. Do potraw kwaśnych lub bardzo słonych warto używać specjalnej folii dwuwarstwowej.</li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>Papier.</strong> Francuzi nazywają to danie &#8222;en papillote&#8221;. Tak można piec delikatną polędwicę, warzywa, makaron. Cienki papier należy złożyć na 3 części, natłuścić, włożyć potrawę i piec w temperaturze 180 st. Jest też papier odporny na temperaturę 220 st. Papier śniadaniowy nie nadaje się do pieczenia.</li> </ul><p> Żródło: miesięcznik &#8222;Sól i Pieprz&#8221;</p><p></p><p> Z tego samego żródła polecamy <a href="https://www.cincin.cc/index.php?s=&showtopic=21470&view=findpost&p=949780" target="_blank"><strong>kurczaka w papryce</strong></a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 957404, member: 10341"] [B]Pieczenie w folii i papierze[/B] [B] [/B] [LIST][*][B]Zdrowie i wygoda. [/B]W folii pieczemy bez dodatkowego tłuszczu, po pieczeniu piekarnik pozostaje czysty, a przygotowane tak warzywa nie tracą cennych witamin [*][B]Folia do pieczenia.[/B] Chrupiące mięsa idealnie udadzą się w folii odpornej na temperaturę do 200 st. Najlepiej piec je w dużych rękawach, wpuszczając jak najwięcej powietrza, aby mogła powstać para. Folię należy nakłuć, uważając, aby nie dotykała ścianek piekarnika! Mięso puści sok będący świetną bazą dla sosu. [*][B]Folia aluminiowa.[/B] W odpornej na ciepło folii aluminiowej można piec (temperatura do 200 st.) na przykład owoce, zachowując ich aromat, ale nie rumieniąc ich. Jej zaletą jest, że nie mięknie, jest wygodna w użyciu i łatwo ją formować. Do potraw kwaśnych lub bardzo słonych warto używać specjalnej folii dwuwarstwowej. [*][B]Papier.[/B] Francuzi nazywają to danie „en papillote”. Tak można piec delikatną polędwicę, warzywa, makaron. Cienki papier należy złożyć na 3 części, natłuścić, włożyć potrawę i piec w temperaturze 180 st. Jest też papier odporny na temperaturę 220 st. Papier śniadaniowy nie nadaje się do pieczenia. [/LIST] Żródło: miesięcznik „Sól i Pieprz” Z tego samego żródła polecamy [URL="https://www.cincin.cc/index.php?s=&showtopic=21470&view=findpost&p=949780"][B]kurczaka w papryce[/B][/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
Top
Bottom