Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 959186" data-attributes="member: 10341"><p><strong>Baby do powtórki</strong></p><p></p><p> </p><p></p><p> <ul> <li data-xf-list-type="ul">Aby ciasto było bardziej puszyste, można utrzeć żółtka z cukrem tak, żeby powstał kogel mogel, lub ubić na parze.</li> <li data-xf-list-type="ul">Ciasto będzie lepsze, gdy będzie wyrabiane ręcznie i na tyle długo, aż zacznie odklejać się od rąk.</li> <li data-xf-list-type="ul">Stan upieczenia najlepiej sprawdzać drewnianym patyczkiem do szaszłyków: gdy po nakłuciu patyczek jest suchy, to oznacza, że ciasto jest już gotowe.</li> <li data-xf-list-type="ul">Należy pamiętać o wysmarowaniu tłuszczem formy, co znacznie ułatwi wyjęcie baby po upieczeniu.</li> <li data-xf-list-type="ul">Babę można nasączyć sokiem wyciśniętym z 2 cytryn wymieszanym z niewielką ilością posłodzonej wody lub alkoholu. Przed nasączeniem warto babę ponakłuwać. Można również polać ją lukrem zrobionymj ze szklanki cukru pudru roztartego z 3 – 4 łyżkami soku z cytryny lub wody. Oprócz rodzynek możemy dodać również orzechy włoskie i smażone w cukrze skórki cytrusowe.</li> </ul><p> Żródło: miesięcznik &#8222;Moje Gotowanie&#8221;</p><p></p><p> Doradzał pan Paweł Suchenek</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 959186, member: 10341"] [B]Baby do powtórki[/B] [B] [/B] [LIST][*]Aby ciasto było bardziej puszyste, można utrzeć żółtka z cukrem tak, żeby powstał kogel mogel, lub ubić na parze. [*]Ciasto będzie lepsze, gdy będzie wyrabiane ręcznie i na tyle długo, aż zacznie odklejać się od rąk. [*]Stan upieczenia najlepiej sprawdzać drewnianym patyczkiem do szaszłyków: gdy po nakłuciu patyczek jest suchy, to oznacza, że ciasto jest już gotowe. [*]Należy pamiętać o wysmarowaniu tłuszczem formy, co znacznie ułatwi wyjęcie baby po upieczeniu. [*]Babę można nasączyć sokiem wyciśniętym z 2 cytryn wymieszanym z niewielką ilością posłodzonej wody lub alkoholu. Przed nasączeniem warto babę ponakłuwać. Można również polać ją lukrem zrobionymj ze szklanki cukru pudru roztartego z 3 – 4 łyżkami soku z cytryny lub wody. Oprócz rodzynek możemy dodać również orzechy włoskie i smażone w cukrze skórki cytrusowe. [/LIST] Żródło: miesięcznik „Moje Gotowanie” Doradzał pan Paweł Suchenek [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
Top
Bottom