Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 960817" data-attributes="member: 10341"><p><strong>Serniki</strong></p><p> </p><p></p><p> *Upieczony sernik najczęściej opada. Żeby temu zapobiec dodaje się do nich mąkę ziemniaczaną lub proszek budyniowy. Nie wolno też w czasie pieczenia otwierać drzwiczek piekarnika ani wyjmować ciasta z piecyka bezpośrednio po upieczeniu. Warto je jeszcze potrzymać około godziny w wyłączonym piekarniku. Jeśli mimo tych zabiegów sernik opadnie, najczęściej pośrodku, cukiernicy radzą następnym razem nałożyć na środek formy grubszą warstwę masy serowej i nie wyrównywać powierzchni przed pieczeniem.</p><p></p><p> <ul> <li data-xf-list-type="ul">Serniki, które nie zawierają mąki pszennej lub ziemniaczanej, koniecznie trzeba piec w łażni wodnej do momentu, aż brzegi masy zaczną odstawać od foremki. Taki sernik również zostawiamy przez godzinę w wyłączonym piekarniku.</li> <li data-xf-list-type="ul">Każdy ostudzony sernik należy wstawić na noc do lodówki. Po tym czasie chłodzenia sernik rozwija pełną gamę smaku i aromatu.</li> <li data-xf-list-type="ul">Sernik na zimno będzie mniej kaloryczny, gdy połowę sera zastąpi się maślanką lub jogurtem naturalnym.</li> <li data-xf-list-type="ul">Sernik na zimno będzie bardziej puszysty, jeśli do masy dodamy pianę ubitą z białka.</li> </ul><p> Żródło: Pani domu poleca</p><p></p><p> Ja natomiast polecam <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=14855&hl=Joanny" target="_blank"><strong>sernik cytrynowy</strong></a>,</p><p></p><p> <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=22472&hl=Joanny" target="_blank"><strong>sernik czekoladowy</strong></a> i</p><p></p><p> <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=22804&hl=Joanny" target="_blank"><strong>sernik z białą czekoladą i pistacjami</strong></a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 960817, member: 10341"] [B]Serniki[/B] [B] [/B] *Upieczony sernik najczęściej opada. Żeby temu zapobiec dodaje się do nich mąkę ziemniaczaną lub proszek budyniowy. Nie wolno też w czasie pieczenia otwierać drzwiczek piekarnika ani wyjmować ciasta z piecyka bezpośrednio po upieczeniu. Warto je jeszcze potrzymać około godziny w wyłączonym piekarniku. Jeśli mimo tych zabiegów sernik opadnie, najczęściej pośrodku, cukiernicy radzą następnym razem nałożyć na środek formy grubszą warstwę masy serowej i nie wyrównywać powierzchni przed pieczeniem. [LIST][*]Serniki, które nie zawierają mąki pszennej lub ziemniaczanej, koniecznie trzeba piec w łażni wodnej do momentu, aż brzegi masy zaczną odstawać od foremki. Taki sernik również zostawiamy przez godzinę w wyłączonym piekarniku. [*]Każdy ostudzony sernik należy wstawić na noc do lodówki. Po tym czasie chłodzenia sernik rozwija pełną gamę smaku i aromatu. [*]Sernik na zimno będzie mniej kaloryczny, gdy połowę sera zastąpi się maślanką lub jogurtem naturalnym. [*]Sernik na zimno będzie bardziej puszysty, jeśli do masy dodamy pianę ubitą z białka. [/LIST] Żródło: Pani domu poleca Ja natomiast polecam [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=14855&hl=Joanny"][B]sernik cytrynowy[/B][/URL], [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=22472&hl=Joanny"][B]sernik czekoladowy[/B][/URL] i [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=22804&hl=Joanny"][B]sernik z białą czekoladą i pistacjami[/B][/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
Top
Bottom