Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 971156" data-attributes="member: 10341"><p><strong>Gołąbkowe ABC</strong></p><p></p><p>ˇ Wybieramy dość dużą, ale spłaszczoną główkę kapusty (taką łatwiej zmieścić w garnku).</p><p>ˇ Wykrawamy cały głąb.</p><p>ˇ Gotujemy w szerokim garnku wodę, lekko ją solimy, wkładamy kapustę i gotujemy 10 minut. </p><p>ˇ Odcedzamy wodę i odstawiamy kapustę do wystygnięcia. </p><p>ˇ Zdejmujemy z niej kolejne warstwy liści. </p><p>ˇ Lekko zbijamy tłuczkiem (lub delikatnie ścinamy ostrym nożem) grube nerwy i zawijamy w liście porcje nadzienia, zaczynając od grubszej strony liścia.</p><p>ˇ Ciasno układamy gołąbki w 2 – 3 warstwach w rondlu wyłożonym liśćmi kapusty, podlewamy osoloną wodą, rosołem lub wywarem z grzybów i dusimy albo zapiekamy.</p><p>ˇ Jeśli gołąbki dusiły się w wodzie, na kilka minut przed końcem duszenia dodajemy koncentrat pomidorowy wymieszany na przykład z majerankiem lub ziołami prowansalskimi. </p><p>Żródło: Poradnik domowy</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 971156, member: 10341"] [B]Gołąbkowe ABC[/B] ˇ Wybieramy dość dużą, ale spłaszczoną główkę kapusty (taką łatwiej zmieścić w garnku). ˇ Wykrawamy cały głąb. ˇ Gotujemy w szerokim garnku wodę, lekko ją solimy, wkładamy kapustę i gotujemy 10 minut. ˇ Odcedzamy wodę i odstawiamy kapustę do wystygnięcia. ˇ Zdejmujemy z niej kolejne warstwy liści. ˇ Lekko zbijamy tłuczkiem (lub delikatnie ścinamy ostrym nożem) grube nerwy i zawijamy w liście porcje nadzienia, zaczynając od grubszej strony liścia. ˇ Ciasno układamy gołąbki w 2 – 3 warstwach w rondlu wyłożonym liśćmi kapusty, podlewamy osoloną wodą, rosołem lub wywarem z grzybów i dusimy albo zapiekamy. ˇ Jeśli gołąbki dusiły się w wodzie, na kilka minut przed końcem duszenia dodajemy koncentrat pomidorowy wymieszany na przykład z majerankiem lub ziołami prowansalskimi. Żródło: Poradnik domowy [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
Top
Bottom