Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 980099" data-attributes="member: 10341"><p><strong>Grillowanie</strong></p><p> </p><p></p><p> Grillowanie zyskało w Polsce niebywałą popularność, i trudno się temu dziwić, bo jakaż to przyjemność wspólnie, w gronie przyjaciół, przygotowywać posiłki na świeżym powietrzu. Co więcej, palenisko, choćby to grillowe, ma w sobie coś magicznego. Jego ciepło daje poczucie bezpieczeństwa, a skwierczące i uwodzące swoim zapachem przygotowywane jedzenie jest zapowiedzią bliskiego spełnienia kulinarnego. </p><p></p><p> Potrawy z grilla są zazwyczaj nieskomplikowane w przygotowaniu. Sekret ich atrakcyjności tkwi w odpowiednim doprawieniu – mięs, ryb, warzyw, owoców czy pieczywa, które układamy na ruszcie. </p><p></p><p> Grillowanie na świeżym powietrzu nie jest sprawą jednej osoby. Udział biorą w nim wszyscy, którzy zebrali się wokół – przynoszą produkty, interesują się czy jedzenie nie aby niedopieczone albo odwrotnie – spalone na węgiel i dzielą radość z doskonałego rezultatu. Otwieranie butelek, nalewanie i picie napojów, zapach dymu i aromat pieczonych potraw – wszystko to sprawia, że każdy czuje się swojsko i swobodnie. Cieszmy się przedsmakiem jedzenia soczystego mięsa lub ryby, z przyrumienioną, chrupiącą skórką, o smaku wzbogaconym marynatą, sosem, polewą, ziołami, a nawet aromatem kawałeczków drewna dorzuconego do ognia, by jeszcze bardziej dogodzić podniebieniu. </p><p></p><p> Ciekawe, jaki wpływ klimatu, kultury oraz dostępność produktów ukształtowały kuchnie w różnych częściach świata. Te same produkty można przyrządzać na mnóstwo sposobów, tworząc bogactwo wybornych potraw. Zwłaszcza, mając pod ręką najprzeróżniejsze kompozycje przypraw, które dzisiaj można kupić w najbliższym sklepie. Na własnej działce możemy więc delektować się nawet najbardziej egzotycznym jedzeniem, kiedyś trudno dostępnym. Jednym słowem grill to wspólna sprawa, która w radosny sposób łączy ludzi.</p><p></p><p> Żródło: miesięcznik &#8222;Moje Gotowanie&#8221;</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 980099, member: 10341"] [B]Grillowanie[/B] [B] [/B] Grillowanie zyskało w Polsce niebywałą popularność, i trudno się temu dziwić, bo jakaż to przyjemność wspólnie, w gronie przyjaciół, przygotowywać posiłki na świeżym powietrzu. Co więcej, palenisko, choćby to grillowe, ma w sobie coś magicznego. Jego ciepło daje poczucie bezpieczeństwa, a skwierczące i uwodzące swoim zapachem przygotowywane jedzenie jest zapowiedzią bliskiego spełnienia kulinarnego. Potrawy z grilla są zazwyczaj nieskomplikowane w przygotowaniu. Sekret ich atrakcyjności tkwi w odpowiednim doprawieniu – mięs, ryb, warzyw, owoców czy pieczywa, które układamy na ruszcie. Grillowanie na świeżym powietrzu nie jest sprawą jednej osoby. Udział biorą w nim wszyscy, którzy zebrali się wokół – przynoszą produkty, interesują się czy jedzenie nie aby niedopieczone albo odwrotnie – spalone na węgiel i dzielą radość z doskonałego rezultatu. Otwieranie butelek, nalewanie i picie napojów, zapach dymu i aromat pieczonych potraw – wszystko to sprawia, że każdy czuje się swojsko i swobodnie. Cieszmy się przedsmakiem jedzenia soczystego mięsa lub ryby, z przyrumienioną, chrupiącą skórką, o smaku wzbogaconym marynatą, sosem, polewą, ziołami, a nawet aromatem kawałeczków drewna dorzuconego do ognia, by jeszcze bardziej dogodzić podniebieniu. Ciekawe, jaki wpływ klimatu, kultury oraz dostępność produktów ukształtowały kuchnie w różnych częściach świata. Te same produkty można przyrządzać na mnóstwo sposobów, tworząc bogactwo wybornych potraw. Zwłaszcza, mając pod ręką najprzeróżniejsze kompozycje przypraw, które dzisiaj można kupić w najbliższym sklepie. Na własnej działce możemy więc delektować się nawet najbardziej egzotycznym jedzeniem, kiedyś trudno dostępnym. Jednym słowem grill to wspólna sprawa, która w radosny sposób łączy ludzi. Żródło: miesięcznik „Moje Gotowanie” [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
Top
Bottom