Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 983125" data-attributes="member: 10341"><p><strong>Przepis na udane spotkanie z gośćmi w kuchni</strong></p><p> </p><p></p><p> <strong>Wspólne gotowanie – </strong>to świetna zabawa , pod warunkiem, że dobrze ją zaplanujemy i rozpiszemy role dla gości.</p><p></p><p> <ul> <li data-xf-list-type="ul"><strong>Szef kuchni. </strong>Zapraszający jest odpowiedzialny za ustalenie menu. Oprócz zupy i sałatki do wyboru powinny być dwa dania główne i trzy desery (pamiętajmy o wcześniejszym przygotowaniu garnków, misek i innych naczyń, niezbędnych do wykonania zaplanowanych dań). Gospodarz imprezy na powitanie częstuje gości drobną przekąską i napojami. Mogą to być grube słone paluszki owinięte do połowy cienkimi plasterkami szynki parmeńskiej lub szwarcwaldzkiej - dekoracyjnie rozłożone na półmisku. Znakomita przekąska do szampana.</li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>Podział prac. </strong>Gdy przyjdą już wszyscy zaproszeni, można rozpocząć przydzielanie zadań. Kilka osób z mniejszym doświadczeniem kulinarnym niech zajmie się przygotowaniem zupy i sałatki, pozostali uczestnicy – dań głównych i deserów. Najważniejsze, aby każdy poczuł się współautorem kulinarnego dzieła. A gdy wszystko będzie gotowe, to i ze sprzątaniem nie powinno być problemu, bo co kilka par rąk, to nie jedna. Dobrej zabawy.</li> </ul><p> <strong>Jakie napoje podać gościom.</strong></p><p></p><p> <strong>Jako aperitif </strong>sprawdzi się na pewno wytrawne wino musujące, na przykład <strong>prosecco</strong>, ewentualnie z dodatkiem likieru, np. brzoskwiniowego.</p><p></p><p> <strong>Doskonałe </strong> do filetów z łososia lub szaszłyków z kurczaka będzie <strong> białe</strong> lub <strong>różowe wino</strong> o lekko owocowym aromacie. Poza tym należy pamiętać o odpowiedniej ilości wody mineralnej, soków owocowych, no i oczywiście kawy i herbaty.</p><p></p><p> Żródło: miesięcznik &#8222;Sól i Pieprz&#8221;</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 983125, member: 10341"] [B]Przepis na udane spotkanie z gośćmi w kuchni[/B] [B]Wspólne gotowanie – [/B]to świetna zabawa , pod warunkiem, że dobrze ją zaplanujemy i rozpiszemy role dla gości. [LIST][*][B]Szef kuchni. [/B]Zapraszający jest odpowiedzialny za ustalenie menu. Oprócz zupy i sałatki do wyboru powinny być dwa dania główne i trzy desery (pamiętajmy o wcześniejszym przygotowaniu garnków, misek i innych naczyń, niezbędnych do wykonania zaplanowanych dań). Gospodarz imprezy na powitanie częstuje gości drobną przekąską i napojami. Mogą to być grube słone paluszki owinięte do połowy cienkimi plasterkami szynki parmeńskiej lub szwarcwaldzkiej - dekoracyjnie rozłożone na półmisku. Znakomita przekąska do szampana. [*][B]Podział prac. [/B]Gdy przyjdą już wszyscy zaproszeni, można rozpocząć przydzielanie zadań. Kilka osób z mniejszym doświadczeniem kulinarnym niech zajmie się przygotowaniem zupy i sałatki, pozostali uczestnicy – dań głównych i deserów. Najważniejsze, aby każdy poczuł się współautorem kulinarnego dzieła. A gdy wszystko będzie gotowe, to i ze sprzątaniem nie powinno być problemu, bo co kilka par rąk, to nie jedna. Dobrej zabawy. [/LIST] [B]Jakie napoje podać gościom.[/B] [B]Jako aperitif [/B]sprawdzi się na pewno wytrawne wino musujące, na przykład [B]prosecco[/B], ewentualnie z dodatkiem likieru, np. brzoskwiniowego. [B]Doskonałe [/B] do filetów z łososia lub szaszłyków z kurczaka będzie [B] białe[/B] lub [B]różowe wino[/B] o lekko owocowym aromacie. Poza tym należy pamiętać o odpowiedniej ilości wody mineralnej, soków owocowych, no i oczywiście kawy i herbaty. Żródło: miesięcznik „Sól i Pieprz” [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
Top
Bottom