Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 984113" data-attributes="member: 10341"><p><strong>Młode ziemniaki</strong></p><p> </p><p></p><p> Kto z nas nie skusiłby się na porcję młodych ziemniaków ze świeżym masłem, posypanych koperkiem, ze zsiadłym mlekiem do popicia? Młodych ziemniaków nie trzeba obierać, wystarczy je dokładnie wyszorować szczoteczką. Po ugotowaniu lub upieczeniu ich skórka nabiera orzechowego smaku. Zawierają więcej wody niż te póżne, jesienne, przez co są od nich mniej mączyste i delikatniejsze. Wystarczy ugotować, a potem doprawić przyprawami i usmażyć albo użyć jako składnika sałatki – będzie bardziej sycąca. Dobrze się komponują z chrupiącym, zrumienionym boczkiem na ciepło albo z łososiem i majonezem na zimno. Są wyśmienitym żródlem witaminy C. Zawierają też sporo fosforu, żelaza i witaminy B6.</p><p></p><p> Żródło: miesięcznik &#8222; Moje Gotowanie&#8221;</p><p></p><p> Agnieszka Fedorczyk redaktor </p><p></p><p> Polecamy wypróbowane <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=28753" target="_blank"><strong>młode ziemniaki z czosnkiem</strong></a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 984113, member: 10341"] [B]Młode ziemniaki[/B] [B] [/B] Kto z nas nie skusiłby się na porcję młodych ziemniaków ze świeżym masłem, posypanych koperkiem, ze zsiadłym mlekiem do popicia? Młodych ziemniaków nie trzeba obierać, wystarczy je dokładnie wyszorować szczoteczką. Po ugotowaniu lub upieczeniu ich skórka nabiera orzechowego smaku. Zawierają więcej wody niż te póżne, jesienne, przez co są od nich mniej mączyste i delikatniejsze. Wystarczy ugotować, a potem doprawić przyprawami i usmażyć albo użyć jako składnika sałatki – będzie bardziej sycąca. Dobrze się komponują z chrupiącym, zrumienionym boczkiem na ciepło albo z łososiem i majonezem na zimno. Są wyśmienitym żródlem witaminy C. Zawierają też sporo fosforu, żelaza i witaminy B6. Żródło: miesięcznik „ Moje Gotowanie” Agnieszka Fedorczyk redaktor Polecamy wypróbowane [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=28753"][B]młode ziemniaki z czosnkiem[/B][/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
Top
Bottom