Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 987298" data-attributes="member: 10341"><p><strong>Inne pomysły na truskawki</strong></p><p> </p><p></p><p> <ul> <li data-xf-list-type="ul"><strong>Sos do deserów. </strong> Miksujemy truskawki z cukrem (cukru tyle, ile lubimy), polewamy lody lub biszkopt albo sernik.</li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>Z bitą śmietaną.</strong> Wkładamy truskawki do miseczek, nakładamy śmietanę, posypujemy cukrem pudrem.</li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>Z octem balsamicznym.</strong> Kroimy truskawki w cieniutkie plasterki, skrapiamy dobrym octem balsamicznym, czekamy 15 minut, bezpośrednio przed podaniem posypujemy brązowym cukrem. Lub nie.</li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>Z jogurtem.</strong> Zanurzamy truskawki w gęstym jogurcie greckim, potem w brązowym cukrze i jemy.</li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>W czekoladzie.</strong> Ładne, świeże truskawki, umyte, ale z szypułkami, zanurzamy w roztopionej czekoladzie, obojętnie: gorzkiej, białej lub mlecznej, trzymając za szypułkę. Delikatnie przekładamy na pergamin, czekamy, aż czekolada zastygnie i podajemy. Nie wkładamy truskawek do lodówki, bo czekolada zmatowieje i pokryje się białym nalotem.</li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>Z szampanem.</strong> Bardzo prosto: pijemy szampana (w jego chwilowym braku dobre wino musujące), zagryzamy truskawką.</li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>Z pieprzem.</strong> Kroimy truskawki (umyte, ale z szypułkami) wzdłuż na pół, zanurzamy w grubo mielonym pieprzu, trzymając za szypułkę, i zjadamy.</li> </ul><p> Żródło: miesięcznik &#8222;Kuchnia&#8221;</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 987298, member: 10341"] [B]Inne pomysły na truskawki[/B] [B] [/B] [LIST][*][B]Sos do deserów. [/B] Miksujemy truskawki z cukrem (cukru tyle, ile lubimy), polewamy lody lub biszkopt albo sernik. [*][B]Z bitą śmietaną.[/B] Wkładamy truskawki do miseczek, nakładamy śmietanę, posypujemy cukrem pudrem. [*][B]Z octem balsamicznym.[/B] Kroimy truskawki w cieniutkie plasterki, skrapiamy dobrym octem balsamicznym, czekamy 15 minut, bezpośrednio przed podaniem posypujemy brązowym cukrem. Lub nie. [*][B]Z jogurtem.[/B] Zanurzamy truskawki w gęstym jogurcie greckim, potem w brązowym cukrze i jemy. [*][B]W czekoladzie.[/B] Ładne, świeże truskawki, umyte, ale z szypułkami, zanurzamy w roztopionej czekoladzie, obojętnie: gorzkiej, białej lub mlecznej, trzymając za szypułkę. Delikatnie przekładamy na pergamin, czekamy, aż czekolada zastygnie i podajemy. Nie wkładamy truskawek do lodówki, bo czekolada zmatowieje i pokryje się białym nalotem. [*][B]Z szampanem.[/B] Bardzo prosto: pijemy szampana (w jego chwilowym braku dobre wino musujące), zagryzamy truskawką. [*][B]Z pieprzem.[/B] Kroimy truskawki (umyte, ale z szypułkami) wzdłuż na pół, zanurzamy w grubo mielonym pieprzu, trzymając za szypułkę, i zjadamy. [/LIST] Żródło: miesięcznik „Kuchnia” [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
Top
Bottom