Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 999625" data-attributes="member: 10341"><p><strong>Sałatki ziemniaczane</strong></p><p></p><p></p><p><em>Ziemniaki w roli głównej świetnie sprawdzają się w sałatkach z sosami na bazie majonezu i musztardy oraz z takimi dodatkami jak fasola, boczek lub jajko.</em></p><p><em></em></p><p><em></em> <ul> <li data-xf-list-type="ul">Najsmaczniejsze sałatki ziemniaczane robi się z młodych ziemniaków (najlepiej z małych, takich na jeden kęs). Jeżeli musimy przyrządzić sałatkę ze starych ziemniaków, warto je ugotować w wodzie z dodatkiem przyprawy typu Warzywko lub łyżki suszonych warzyw – będą dużo smaczniejsze.</li> <li data-xf-list-type="ul">Ugotowane w mundurkach ziemniaki najłatwiej obiera się, gdy są jeszcze lekko ciepłe (łupinka niemal sama odchodzi od miąższu). Kroi się je dopiero po całkowitym ostudzeniu, wtedy się nie rozpadają.</li> <li data-xf-list-type="ul">Do sałatek należy wybierać ziemniaki o zwartym miąższu, które się nie rozgotowują. Dobre odmiany to Wineta i Bard, a także ziemniaki o fioletowej skórce i żółtym miąższu.</li> <li data-xf-list-type="ul">Sałatka ziemniaczana jest typowym przysmakiem niemieckim. Co ciekawe, Niemcy jeszcze ciepłe ziemniaki kroją w talarki (lub w kostkę) i zalewają gorącą marynatą. Resztę składników dodają po ostygnięciu tej podstawy.</li> </ul><p>Żródło: Pani domu poleca </p><p>A ja polecam <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=26345&hl=ziemniaków" target="_blank"><strong>sałatkę &quot;Bristol&quot;</strong></a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 999625, member: 10341"] [B]Sałatki ziemniaczane[/B] [I]Ziemniaki w roli głównej świetnie sprawdzają się w sałatkach z sosami na bazie majonezu i musztardy oraz z takimi dodatkami jak fasola, boczek lub jajko. [/I][LIST][*]Najsmaczniejsze sałatki ziemniaczane robi się z młodych ziemniaków (najlepiej z małych, takich na jeden kęs). Jeżeli musimy przyrządzić sałatkę ze starych ziemniaków, warto je ugotować w wodzie z dodatkiem przyprawy typu Warzywko lub łyżki suszonych warzyw – będą dużo smaczniejsze. [*]Ugotowane w mundurkach ziemniaki najłatwiej obiera się, gdy są jeszcze lekko ciepłe (łupinka niemal sama odchodzi od miąższu). Kroi się je dopiero po całkowitym ostudzeniu, wtedy się nie rozpadają. [*]Do sałatek należy wybierać ziemniaki o zwartym miąższu, które się nie rozgotowują. Dobre odmiany to Wineta i Bard, a także ziemniaki o fioletowej skórce i żółtym miąższu. [*]Sałatka ziemniaczana jest typowym przysmakiem niemieckim. Co ciekawe, Niemcy jeszcze ciepłe ziemniaki kroją w talarki (lub w kostkę) i zalewają gorącą marynatą. Resztę składników dodają po ostygnięciu tej podstawy. [/LIST] Żródło: Pani domu poleca A ja polecam [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=26345&hl=ziemniaków"][B]sałatkę "Bristol"[/B][/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
Top
Bottom