Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Codzienny bochenkowy bezglutenowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Izolda" data-source="post: 1572338" data-attributes="member: 1443"><p>Kanak tego konkretnego przepisu tutaj nie ma, ale prowadzi się go jak zakwas żytni, więc osoby zorientowane w pieczeniu na zakwasie będą wiedziały o co chodzi, jeśli masz podane, że zakwas ma hydrację 100% tzn., że zmieszano wagowo tyle samo mąki i wody, np. 25 g mąki ryżowej + 25 g mąki gryczanej + 50 g wody, normalnie czeka się aż mąka sama zacznie fermentować, ale ja sobie ułatwiłam sytuację dodając odrobinę mojego super power zakwasu żytniego, taki zakwas można też zaszczepić świeżo wyciśniętym sokiem z jabłek albo kefirem wodnym, są tu też przepisy na zakwas bezglutenowy na ziemniaku, to jest dość obszerny temat, wiec jeśli nigdy nie piekłaś samodzielnie chlebów, to poczytaj ten dział, albo strony dziewczyn, które zebrały sporo wiadomości na ten temat, bo nie sposób tego omówić w jednym poście:</p><p><a href="http://piekarniatatter.blogspot.com/" target="_blank">http://piekarniatatter.blogspot.com/</a></p><p><a href="http://piekarniapogodzinach.blogspot.com/" target="_blank">http://piekarniapogodzinach.blogspot.com/</a></p><p><a href="http://www.chleb.info.pl/" target="_blank">http://www.chleb.info.pl/</a></p><p></p><p>Jak poszukasz w internecie, to znajdziesz też bez problemu informacje ściśle dotyczące pieczywa bezglutenowego chociażby tutaj:</p><p><a href="http://www.olgasmile.com/zakwas-na-chleb-bezglutenowy.html" target="_blank">http://www.olgasmile.com/zakwas-na-chleb-bezglutenowy.html</a></p><p><a href="http://www.olgasmile.com/?s=chleb+bezglutenowy" target="_blank">http://www.olgasmile.com/?s=chleb+bezglutenowy</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Izolda, post: 1572338, member: 1443"] Kanak tego konkretnego przepisu tutaj nie ma, ale prowadzi się go jak zakwas żytni, więc osoby zorientowane w pieczeniu na zakwasie będą wiedziały o co chodzi, jeśli masz podane, że zakwas ma hydrację 100% tzn., że zmieszano wagowo tyle samo mąki i wody, np. 25 g mąki ryżowej + 25 g mąki gryczanej + 50 g wody, normalnie czeka się aż mąka sama zacznie fermentować, ale ja sobie ułatwiłam sytuację dodając odrobinę mojego super power zakwasu żytniego, taki zakwas można też zaszczepić świeżo wyciśniętym sokiem z jabłek albo kefirem wodnym, są tu też przepisy na zakwas bezglutenowy na ziemniaku, to jest dość obszerny temat, wiec jeśli nigdy nie piekłaś samodzielnie chlebów, to poczytaj ten dział, albo strony dziewczyn, które zebrały sporo wiadomości na ten temat, bo nie sposób tego omówić w jednym poście: [URL="http://piekarniatatter.blogspot.com/"]http://piekarniatatter.blogspot.com/[/URL] [URL="http://piekarniapogodzinach.blogspot.com/"]http://piekarniapogodzinach.blogspot.com/[/URL] [URL="http://www.chleb.info.pl/"]http://www.chleb.info.pl/[/URL] Jak poszukasz w internecie, to znajdziesz też bez problemu informacje ściśle dotyczące pieczywa bezglutenowego chociażby tutaj: [URL="http://www.olgasmile.com/zakwas-na-chleb-bezglutenowy.html"]http://www.olgasmile.com/zakwas-na-chleb-bezglutenowy.html[/URL] [URL="http://www.olgasmile.com/?s=chleb+bezglutenowy"]http://www.olgasmile.com/?s=chleb+bezglutenowy[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Codzienny bochenkowy bezglutenowy
Top
Bottom