Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Wysoko- i niskoprocentowe
Coffe and egg*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 906396" data-attributes="member: 10341"><p>Zaczęłam wypróbowywać z miesięcznika Ty i Ja grogi mleczne i kawowe. Z dodatkiem alkoholu, często żółtka i różnych, zależnie od charakteru kompozycji, przypraw korzennych, są bardzo silnie rozgrzewające i krzepiące. Dzisiaj zrobiłam po prostu &quot;kawę z jajkiem&quot;. Wyszła doskonała. Po kilku godzinach na dworze, smakowała wybornie. Pozostały mi jeszcze cztery przepisy na różne grogi. Nie omieszkam wypróbować.</p><p><strong>Składniki dla 1 osoby</strong></p><p><strong></strong>żółtko</p><p>1,5 łyżeczki cukru</p><p>gorąca mocna czarna kawa (filiżanka)</p><p>1/2 kieliszka koniaku</p><p></p><p>W ogrzanej filiżance ucieramy surowe żółtko z cukrem. Filiżankę dopełniamy gorącą mocną kawą ( ja brałam rozpuszczalną - lepsza z ekspresu), na ostatku dodajemy koniak. mieszamy i smacznego. </p><p></p><p><strong> </strong></p><p><strong></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 906396, member: 10341"] Zaczęłam wypróbowywać z miesięcznika Ty i Ja grogi mleczne i kawowe. Z dodatkiem alkoholu, często żółtka i różnych, zależnie od charakteru kompozycji, przypraw korzennych, są bardzo silnie rozgrzewające i krzepiące. Dzisiaj zrobiłam po prostu "kawę z jajkiem". Wyszła doskonała. Po kilku godzinach na dworze, smakowała wybornie. Pozostały mi jeszcze cztery przepisy na różne grogi. Nie omieszkam wypróbować. [B]Składniki dla 1 osoby [/B]żółtko 1,5 łyżeczki cukru gorąca mocna czarna kawa (filiżanka) 1/2 kieliszka koniaku W ogrzanej filiżance ucieramy surowe żółtko z cukrem. Filiżankę dopełniamy gorącą mocną kawą ( ja brałam rozpuszczalną - lepsza z ekspresu), na ostatku dodajemy koniak. mieszamy i smacznego. [B] [/B] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Wysoko- i niskoprocentowe
Coffe and egg*
Top
Bottom