Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Coleslaw
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Hanka145" data-source="post: 1627909" data-attributes="member: 2354"><p>Coleslaw, tyle wersji ile gospodyn. Kiedys taka najlepsza byla w KFC, trudno bylo dociec, co takiego jest w sosie, co nadaje ten wyjatkowy smak, niestety to bylo kiedys. Cleslaw w KFC, choc nadal drogi, zupelnie nie przypomina tej oryginalnej wersji, pewnie robia wersje oszczednosciowa i wcale nie jest godna polecenia.</p><p></p><p>Podaje inna wersje, wlasnie zrobilam (inspirowana przepisem Wolfganga Puck swietnego szefa, on dodaje jeszcze mak):</p><p></p><p>kapusta biala i kapusta czerwona drobno poszatkowane na zapalke. Proporcje jak 2 lub 3 do jednego, czyli wiecej bialej</p><p>marchewka drodno pokrojona na zapalke</p><p>jablko obrane pokrojone na zapalke, ja nie obieralam</p><p>zielona cebulka drobno pokrojona</p><p>majonez kielecki albo jaki kto lubi, mozna tez dodac musztarde</p><p>smietana dobra gesta - 1/3 w stosunku do majonezu, albo mleko do wyboru</p><p>kilka lyzek octu jablkowego albo winnego (ewentualnie cytryna)</p><p>natka pietruszki (mozna opuscic)</p><p>sol koszerna, pieprz do smaku, troszke czerwonej papryki w proszku</p><p>troche sosu tabasco do smaku</p><p>garsc rodzynkow</p><p></p><p>cukru nie daje, ale jak kto lubi, moze dodac lyzke miodu zamiast cukru (ja nie daje)</p><p></p><p>W misce majonez mieszam ze smietana, dodaje do smaku sol. pieprz, papryke, tabasco i troche winnego octu, dodaje reszte skladnikow, dobrze mieszam i odstawiam na 2-3 godz. do lodowki, mozna na noc,</p><p>Dokladnych proporcji nie podaje, bo ja robie mala ilosc, mw. cwiartka malej kapusty i reszta odpowiednio do tego, ale mozna zrobic wiecej, zwiekszajac proporcjonalnie skladniki. Ja robie na oko i do smaku.</p><p>Dobrze sie trzyma w lodowce kilka dni.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hanka145, post: 1627909, member: 2354"] Coleslaw, tyle wersji ile gospodyn. Kiedys taka najlepsza byla w KFC, trudno bylo dociec, co takiego jest w sosie, co nadaje ten wyjatkowy smak, niestety to bylo kiedys. Cleslaw w KFC, choc nadal drogi, zupelnie nie przypomina tej oryginalnej wersji, pewnie robia wersje oszczednosciowa i wcale nie jest godna polecenia. Podaje inna wersje, wlasnie zrobilam (inspirowana przepisem Wolfganga Puck swietnego szefa, on dodaje jeszcze mak): kapusta biala i kapusta czerwona drobno poszatkowane na zapalke. Proporcje jak 2 lub 3 do jednego, czyli wiecej bialej marchewka drodno pokrojona na zapalke jablko obrane pokrojone na zapalke, ja nie obieralam zielona cebulka drobno pokrojona majonez kielecki albo jaki kto lubi, mozna tez dodac musztarde smietana dobra gesta - 1/3 w stosunku do majonezu, albo mleko do wyboru kilka lyzek octu jablkowego albo winnego (ewentualnie cytryna) natka pietruszki (mozna opuscic) sol koszerna, pieprz do smaku, troszke czerwonej papryki w proszku troche sosu tabasco do smaku garsc rodzynkow cukru nie daje, ale jak kto lubi, moze dodac lyzke miodu zamiast cukru (ja nie daje) W misce majonez mieszam ze smietana, dodaje do smaku sol. pieprz, papryke, tabasco i troche winnego octu, dodaje reszte skladnikow, dobrze mieszam i odstawiam na 2-3 godz. do lodowki, mozna na noc, Dokladnych proporcji nie podaje, bo ja robie mala ilosc, mw. cwiartka malej kapusty i reszta odpowiednio do tego, ale mozna zrobic wiecej, zwiekszajac proporcjonalnie skladniki. Ja robie na oko i do smaku. Dobrze sie trzyma w lodowce kilka dni. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Coleslaw
Top
Bottom