Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Coleslaw
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1369733" data-attributes="member: 1142"><p>Kolorowa surowka z warzyw w majonezowo-jogurtowym dressingu, przepis chyba z magazynu Sainsbury's.</p><p></p><p><strong>mala glowka czerwonej kapusty</strong></p><p><strong>2 srednie marchewki</strong></p><p><strong>1 burak, obojetnie jakiego koloru</strong></p><p><strong>1 czerwona ceula</strong></p><p><strong>2 jablka</strong></p><p><strong>1 duzy zabek czosnku</strong></p><p><strong>50g pekanow lub wloskich, mozna uprazyc lekko</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Sos:</strong></p><p><strong>150ml majonezu</strong></p><p><strong>4 kopiaste lyzki jogurtu naturalnego lub greckiego</strong></p><p><strong>sok z polowy pomaranczy</strong></p><p><strong>1 lyzka octu z wina czerwonego</strong></p><p><strong>szczypiorek</strong></p><p><strong>sol pieprz</strong></p><p></p><p>Poszatkowalam cienko kapuste, a marchewke, jablko i buraka starlam na tarce o grubych oczkach. Cebule pocielam na mandolinie cienkie plasterki. Czosne przecisnelam przez praske i wraz z posiekanymi orzechami dodalam do warzyw.</p><p>Przygotowalam sos ubijajac wszystkie skladniki trzepaczka. Dodalam szczypiorek i doprawilam sola i pieprzem. Wylalam na warzywa i dokladnie wymieszalam.</p><p></p><p>Miske z salatka przykrylam folia i zostawilam na stole na 30 minut.</p><p></p><p>Buraka mialam zoltego i byl raczej spory, orzechy byly wloskie, a jablka do gotowania Bramley (twarde i raczek kwasne).</p><p></p><p>Polecam goraco, swietna alternatywa dla tradycyjnej slaw.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1369733, member: 1142"] Kolorowa surowka z warzyw w majonezowo-jogurtowym dressingu, przepis chyba z magazynu Sainsbury's. [B]mala glowka czerwonej kapusty 2 srednie marchewki 1 burak, obojetnie jakiego koloru 1 czerwona ceula 2 jablka 1 duzy zabek czosnku 50g pekanow lub wloskich, mozna uprazyc lekko Sos: 150ml majonezu 4 kopiaste lyzki jogurtu naturalnego lub greckiego sok z polowy pomaranczy 1 lyzka octu z wina czerwonego szczypiorek sol pieprz[/B] Poszatkowalam cienko kapuste, a marchewke, jablko i buraka starlam na tarce o grubych oczkach. Cebule pocielam na mandolinie cienkie plasterki. Czosne przecisnelam przez praske i wraz z posiekanymi orzechami dodalam do warzyw. Przygotowalam sos ubijajac wszystkie skladniki trzepaczka. Dodalam szczypiorek i doprawilam sola i pieprzem. Wylalam na warzywa i dokladnie wymieszalam. Miske z salatka przykrylam folia i zostawilam na stole na 30 minut. Buraka mialam zoltego i byl raczej spory, orzechy byly wloskie, a jablka do gotowania Bramley (twarde i raczek kwasne). Polecam goraco, swietna alternatywa dla tradycyjnej slaw. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Coleslaw
Top
Bottom