Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Conchigliette con pesce
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Bahus" data-source="post: 26400" data-attributes="member: 49"><p><strong>Conchigliette con pesce</strong></p><p></p><p>(Conchigliette z potrawką z ryb)</p><p></p><p>600 g ryby (np. okoń morski, leszcz, rekin, jazgarz),</p><p>6 łyżek oliwy z oliwek,</p><p>1 cebula (lub czosnek),</p><p>kilka małych marchewek,</p><p>1 gałązka selera</p><p>sól, pieprz, oregano (lub bazylia),</p><p>500 g makaronu Conchigliette.(małe muszelki)</p><p></p><p>Makaron ugotować al dente w dużej ilości lekko osolonej wody. Odcedzić i osączyć na sicie. Na patelni podgrzewamy 6 łyżek oliwy z oliwek i dojrzałą, pokrojoną w cienkie talarki cebulę. Czekamy, aż cebula się zeszkli, ale nie zmieni koloru. Dorzucamy kilka małych marchewek i pokrojoną w kostkę gałązkę selera. Pozostawiamy na ogniu jeszcze przez kilka minut, a następnie doprawiamy szczyptą soli i pieprzu, dosypujemy dużą garść oregano. Po następnych kilku minutach duszenia dodajemy rozdrobnioną rybę. Doprowadzamy ragout do wrzenia podlewając od czasu do czasu szklanką białego, wytrawnego wina. </p><p></p><p>Inne warianty; </p><p>dodajmy pomidory, albo - zamiast cebuli - czosnek, a zamiast oregano - bazylię.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bahus, post: 26400, member: 49"] [B]Conchigliette con pesce[/B] (Conchigliette z potrawką z ryb) 600 g ryby (np. okoń morski, leszcz, rekin, jazgarz), 6 łyżek oliwy z oliwek, 1 cebula (lub czosnek), kilka małych marchewek, 1 gałązka selera sól, pieprz, oregano (lub bazylia), 500 g makaronu Conchigliette.(małe muszelki) Makaron ugotować al dente w dużej ilości lekko osolonej wody. Odcedzić i osączyć na sicie. Na patelni podgrzewamy 6 łyżek oliwy z oliwek i dojrzałą, pokrojoną w cienkie talarki cebulę. Czekamy, aż cebula się zeszkli, ale nie zmieni koloru. Dorzucamy kilka małych marchewek i pokrojoną w kostkę gałązkę selera. Pozostawiamy na ogniu jeszcze przez kilka minut, a następnie doprawiamy szczyptą soli i pieprzu, dosypujemy dużą garść oregano. Po następnych kilku minutach duszenia dodajemy rozdrobnioną rybę. Doprowadzamy ragout do wrzenia podlewając od czasu do czasu szklanką białego, wytrawnego wina. Inne warianty; dodajmy pomidory, albo - zamiast cebuli - czosnek, a zamiast oregano - bazylię. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Conchigliette con pesce
Top
Bottom