Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
conchiglioni
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="alice" data-source="post: 548008" data-attributes="member: 17"><p><strong>CONCHIGLIONI NADZIEWANE </strong></p><p>(przepis inspirowany wieloma innymi przepisami na conchiglioni, oraz przepisami na farsze)</p><p></p><p>Porcja na 2 osoby ; przygotowywać w dużym żaroodpornym naczyniu </p><p></p><p></p><p>Makaron conchiglioni (duże muszle) - jakieś 15-18 muszelek</p><p></p><p>5 dosyć dużych pieczarek </p><p>2 dosyć duże cebule </p><p>7 dag orzechów włoskich </p><p>vegeta, pieprz zmielony </p><p>1 opakowanie zupy borowikowej Knor</p><p>pół żółtka </p><p></p><p></p><p>Makaron ugotować do miękkości (ale tak, aby pozostał âsprężystyâ?), przelać zimną wodą. </p><p></p><p>Pieczarki zetrzeć na tarce (tak aby wiórki powstały) i podsamżyć na patelni, aby się zrumieniły, straciły surowy posmak, ale nie powinny puścić za dużo wody. </p><p>Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć żeby się zeszkliła i lekko przyrumieniła. </p><p>Orzechy posiekać na małe kawałki i krótko przesmazyć na patelni na oleju. </p><p>Składniki farszu wymieszać, dodać pół żółtka (nie polecam więcej, ani białka, bo farsz będzie za rzadki), doprawić vegetą (jak ktoś nie lubi gotowej mieszanki to lekko solą, cebulą granulowaną), pieprzem. </p><p></p><p>Nadziać muszelki farszem. </p><p></p><p>Zupę rozpuścić w 400-500 ml wody, zagotować. Muszle ułożyć w naczyniu i zalać zupą. Piec 40 min w 190-200C (próbowałam przygotowywać z surowym makaronem, ale muszelki pomimo całkowitego ich zalania płynem (co nie było łatwe, bo wypływały) pozostawały, zwłaszcza w niektórych miejscach, twardawe).</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="alice, post: 548008, member: 17"] [B]CONCHIGLIONI NADZIEWANE [/B] (przepis inspirowany wieloma innymi przepisami na conchiglioni, oraz przepisami na farsze) Porcja na 2 osoby ; przygotowywać w dużym żaroodpornym naczyniu Makaron conchiglioni (duże muszle) - jakieś 15-18 muszelek 5 dosyć dużych pieczarek 2 dosyć duże cebule 7 dag orzechów włoskich vegeta, pieprz zmielony 1 opakowanie zupy borowikowej Knor pół żółtka Makaron ugotować do miękkości (ale tak, aby pozostał âsprężystyâ?), przelać zimną wodą. Pieczarki zetrzeć na tarce (tak aby wiórki powstały) i podsamżyć na patelni, aby się zrumieniły, straciły surowy posmak, ale nie powinny puścić za dużo wody. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć żeby się zeszkliła i lekko przyrumieniła. Orzechy posiekać na małe kawałki i krótko przesmazyć na patelni na oleju. Składniki farszu wymieszać, dodać pół żółtka (nie polecam więcej, ani białka, bo farsz będzie za rzadki), doprawić vegetą (jak ktoś nie lubi gotowej mieszanki to lekko solą, cebulą granulowaną), pieprzem. Nadziać muszelki farszem. Zupę rozpuścić w 400-500 ml wody, zagotować. Muszle ułożyć w naczyniu i zalać zupą. Piec 40 min w 190-200C (próbowałam przygotowywać z surowym makaronem, ale muszelki pomimo całkowitego ich zalania płynem (co nie było łatwe, bo wypływały) pozostawały, zwłaszcza w niektórych miejscach, twardawe). [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
conchiglioni
Top
Bottom