Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Confit, rillettes
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="hazo" data-source="post: 1548588" data-attributes="member: 956"><p>Kilka dni temu kupiłam 4 kacze nogi i chciałam je zrobić konfitowane, żeby przechować i mieć gotowe na BN.</p><p>Niestety, przegotowałam je i przy wyjmowaniu z tłuszczu rozpadały się na drobne kawałki.</p><p>No to podziabałam je widelcem (skóry odrzuciłam) i po dodaniu niewielkiej ilości tłuszczu, w którym się gotowały wyszło mi bardzo smaczne &quot;coś&quot; co można chyba nazwać rillettes.</p><p></p><p>[ATTACH=full]90975[/ATTACH]</p><p></p><p>Ale confit znów spróbuje zrobić. Myślę, że po tej wpadce jestem mądrzejsza i drugi raz nie popełnię podstawowych błędów.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hazo, post: 1548588, member: 956"] Kilka dni temu kupiłam 4 kacze nogi i chciałam je zrobić konfitowane, żeby przechować i mieć gotowe na BN. Niestety, przegotowałam je i przy wyjmowaniu z tłuszczu rozpadały się na drobne kawałki. No to podziabałam je widelcem (skóry odrzuciłam) i po dodaniu niewielkiej ilości tłuszczu, w którym się gotowały wyszło mi bardzo smaczne "coś" co można chyba nazwać rillettes. [ATTACH=full]90975[/ATTACH] Ale confit znów spróbuje zrobić. Myślę, że po tej wpadce jestem mądrzejsza i drugi raz nie popełnię podstawowych błędów. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Confit, rillettes
Top
Bottom