Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Coq au vin jako szaszłyk
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1589694" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Coq an vin jako szaszłyk</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]93391[/ATTACH]</p><p></p><p>750 g podudzia z kurczaka, bez kości ale ze skórą</p><p>150 g wędzonego boczku, pokrojonego w kawałki</p><p>2 duże marchewki</p><p>8 małych ziemniaków</p><p>8 małych cebulek</p><p>8 pieczarek</p><p>1 łyżka czerwonego octu</p><p>łyżka mąki ziemniaczanej</p><p>łyżka cukru</p><p>sól i pieprz</p><p>łyżka oliwy</p><p></p><p>Marynata</p><p>20 g masła</p><p>2 ząbki czosnku, posiekane</p><p>1 cebula drobno pokrojona</p><p>tymianek</p><p>3 listki laurowe</p><p>500 ml czerwonego wina</p><p></p><p>1 Na rozpuszczonym maśłe smażymy cebulę i czosnek, dodajemy tymianek i listek laurowy, zalewamy winem i dusimy 5 minut. Ochładzamy.</p><p>2. Mięso kroimy w kawałki. Dodajemy do niego uprzednio pokrojony boczek i zalewamy marynatą. Odstawiamy na całą noc (minimum 4 godziny)</p><p>3. Na parze gotujemy ziemniaki w łupkach i marchew. Po 15 minutach dodajemy cebulę i pieczarki. Ugotowane ziemniaki obieramy. Wszystkie składniki nadziewamy na patyczki. Polewamy oliwą.</p><p>[ATTACH=full]93392[/ATTACH]</p><p>Grillujemy na średnim ogniu po 7-8 minut z każdej strony.</p><p>4.Pozostałą marynatę odcedzamy przez sitko. Dodajemy ocet, cukier, sól i pieprz, oraz mąkę ziemniaczaną rozmieszaną z paroma łyżkami wody. Wstawiamy na ogień i redukujemy płyn o połowę. Powstałą emulsją polewamy gotowe szaszłyki.</p><p></p><p>Ps. Powstaje 8 porcji.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1589694, member: 140"] [SIZE=14][B]Coq an vin jako szaszłyk[/B][/SIZE] [ATTACH=full]93391[/ATTACH] 750 g podudzia z kurczaka, bez kości ale ze skórą 150 g wędzonego boczku, pokrojonego w kawałki 2 duże marchewki 8 małych ziemniaków 8 małych cebulek 8 pieczarek 1 łyżka czerwonego octu łyżka mąki ziemniaczanej łyżka cukru sól i pieprz łyżka oliwy Marynata 20 g masła 2 ząbki czosnku, posiekane 1 cebula drobno pokrojona tymianek 3 listki laurowe 500 ml czerwonego wina 1 Na rozpuszczonym maśłe smażymy cebulę i czosnek, dodajemy tymianek i listek laurowy, zalewamy winem i dusimy 5 minut. Ochładzamy. 2. Mięso kroimy w kawałki. Dodajemy do niego uprzednio pokrojony boczek i zalewamy marynatą. Odstawiamy na całą noc (minimum 4 godziny) 3. Na parze gotujemy ziemniaki w łupkach i marchew. Po 15 minutach dodajemy cebulę i pieczarki. Ugotowane ziemniaki obieramy. Wszystkie składniki nadziewamy na patyczki. Polewamy oliwą. [ATTACH=full]93392[/ATTACH] Grillujemy na średnim ogniu po 7-8 minut z każdej strony. 4.Pozostałą marynatę odcedzamy przez sitko. Dodajemy ocet, cukier, sól i pieprz, oraz mąkę ziemniaczaną rozmieszaną z paroma łyżkami wody. Wstawiamy na ogień i redukujemy płyn o połowę. Powstałą emulsją polewamy gotowe szaszłyki. Ps. Powstaje 8 porcji. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Coq au vin jako szaszłyk
Top
Bottom