Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Cornish pasties - paszteciki*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="moni77" data-source="post: 9498" data-attributes="member: 73"><p>Cornish pasties - paszteciki </p><p>Danie wegetariańskie: nie</p><p>Autor: Kulinarny Atlas Świata</p><p>Składniki:</p><p>- 25 dag mielonego mięsa</p><p>- 2 ziemniaki</p><p>- 1 cebula</p><p>- 1 jajko</p><p>- 2 łyżki natki</p><p>- 60 ml bulionu</p><p>- sól</p><p>- pieprz</p><p>- 1 łyżeczka chrzanu</p><p>- 1/4 łyżeczki angielskiej musztardy </p><p>Ciasto:</p><p>- 35 dag mąki</p><p>- 12 dag masła</p><p>- 1/2 łyżeczki zmielonej gorczycy </p><p></p><p>Sposób przyrządzania:</p><p></p><p>Rybacy i górnicy z Kornwalii zabierali je do pracy. Na każdym paszteciku żona odciskała inicjały męża, aby zaznaczyć, kto jest właścicielem śniadania</p><p>Zrób ciasto: palcami wyrób mąkę z masłem i gorczycą. Gdy powstanie kruszonka, dodaj 4-5 łyżek wody i zagnieć. Zawiń w folię, włóż na godzinę do lodówki. </p><p>Przygotuj nadzienie: ziemniaki obierz i drobno pokrój. Posiekaj cebulę i natkę. Składniki dodaj do mięsa i dobrze wymieszaj. Wlej bulion, przypraw do smaku solą, pieprzem, gorczycą i chrzanem. Jeszcze raz dobrze wymieszaj. Ciasto rozwałkuj do grubości 3 mm. Wykrawaj okrągłe placuszki (np. filiżanką). Na cieście rozkładaj farsz, brzegi posmaruj jajkiem i sklej jak pierogi. Posmaruj resztą jajka, ułóż na blasze. Piecz 10 minut w temp. 200°C. Następnie zmniejsz temp. do 180°C, piecz jeszcze około 20 minut.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="moni77, post: 9498, member: 73"] Cornish pasties - paszteciki Danie wegetariańskie: nie Autor: Kulinarny Atlas Świata Składniki: - 25 dag mielonego mięsa - 2 ziemniaki - 1 cebula - 1 jajko - 2 łyżki natki - 60 ml bulionu - sól - pieprz - 1 łyżeczka chrzanu - 1/4 łyżeczki angielskiej musztardy Ciasto: - 35 dag mąki - 12 dag masła - 1/2 łyżeczki zmielonej gorczycy Sposób przyrządzania: Rybacy i górnicy z Kornwalii zabierali je do pracy. Na każdym paszteciku żona odciskała inicjały męża, aby zaznaczyć, kto jest właścicielem śniadania Zrób ciasto: palcami wyrób mąkę z masłem i gorczycą. Gdy powstanie kruszonka, dodaj 4-5 łyżek wody i zagnieć. Zawiń w folię, włóż na godzinę do lodówki. Przygotuj nadzienie: ziemniaki obierz i drobno pokrój. Posiekaj cebulę i natkę. Składniki dodaj do mięsa i dobrze wymieszaj. Wlej bulion, przypraw do smaku solą, pieprzem, gorczycą i chrzanem. Jeszcze raz dobrze wymieszaj. Ciasto rozwałkuj do grubości 3 mm. Wykrawaj okrągłe placuszki (np. filiżanką). Na cieście rozkładaj farsz, brzegi posmaruj jajkiem i sklej jak pierogi. Posmaruj resztą jajka, ułóż na blasze. Piecz 10 minut w temp. 200°C. Następnie zmniejsz temp. do 180°C, piecz jeszcze około 20 minut. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Cornish pasties - paszteciki*
Top
Bottom