Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Coś do knedla czyli segetyński gulasz*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="rozarka" data-source="post: 357444" data-attributes="member: 2253"><p>600g mięsa wieprzowego </p><p>400g kiszonej kapusty </p><p>200ml słodkiej śmietany </p><p>( najlepiej 18% w zwyż z kartonika) </p><p>2 łyżki mąki </p><p>40g smalca </p><p>1 cebula </p><p>czosnek ( ja daję jakieś 4 ząbki ) </p><p>1 kostka rosołowa </p><p>paryka mielona słodka </p><p>pieprz, kminek, sól </p><p></p><p>Z kostki rosołowej przygotować bulion. </p><p>Cebulkę drobno skrojoną podsmażyć na smalcu, dodać w kostkę skrojone mięso, dodać paryki ( ilość od upodobania ) i podsmażyć, dodać czosnek przetłoczony przez maszynkę, kminek, sól,pieprz i zalać troszką bulionu. Należy dusić co jakiś czas mieszająć w razie potrzeby dolewać bulionu. Osobno należy podusić kiszona kapustę na smalcu z niewielką ilością wody, miękką kapustę należy dodać do mięsa, makę wymieszać razem ze śmietaną w kubku z niewielką ilością soli ( coby się śmietana nie zwarzyła ) i zagęścimy w ten sposób gulasz</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="rozarka, post: 357444, member: 2253"] 600g mięsa wieprzowego 400g kiszonej kapusty 200ml słodkiej śmietany ( najlepiej 18% w zwyż z kartonika) 2 łyżki mąki 40g smalca 1 cebula czosnek ( ja daję jakieś 4 ząbki ) 1 kostka rosołowa paryka mielona słodka pieprz, kminek, sól Z kostki rosołowej przygotować bulion. Cebulkę drobno skrojoną podsmażyć na smalcu, dodać w kostkę skrojone mięso, dodać paryki ( ilość od upodobania ) i podsmażyć, dodać czosnek przetłoczony przez maszynkę, kminek, sól,pieprz i zalać troszką bulionu. Należy dusić co jakiś czas mieszająć w razie potrzeby dolewać bulionu. Osobno należy podusić kiszona kapustę na smalcu z niewielką ilością wody, miękką kapustę należy dodać do mięsa, makę wymieszać razem ze śmietaną w kubku z niewielką ilością soli ( coby się śmietana nie zwarzyła ) i zagęścimy w ten sposób gulasz [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Coś do knedla czyli segetyński gulasz*
Top
Bottom