Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Coś pysznego, czekoladowego
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 235391" data-attributes="member: 1142"><p>175g masla</p><p>2 lyzki golden syrup (nie wiem czy u Was dostepny, ale ktos mowil, ze miod sztuczny to substytut, a jesli nie to wysle paczke... </p><p>200g gorzkiej czekolady</p><p>280g pokruszonych ciastek "digestive"</p><p>85g rodzynek</p><p>85g orzechow laskowych (mozna je potrzymac chwilke w piekarniku, albo na patelni)</p><p>50g kakao</p><p></p><p>Maslo, czekolade, syrop i kakao wlozyc do rondelka i rozpuscic na bardzo malym ogniu. Zamieszac. Zdjac z ognia i dodac pokruszone "digestive", orzechy, rodzynki i mieszac, mieszac... mozna dodac skorke z pomaranczy...</p><p>Mase wylozyc do kwadratowej , wylozonej papierem perg. blachy, rozsmarowac rowno i wlozyc do lodowki na 20-30 imn. (mozna wsadzic do zamrazalnika). Gdy stwardnieje, pokroic na kawalki, wylozyc na talerz i podawac z gesta (lub ubita) smietanka bez dodatkow.</p><p>Bardzo bogate ale pyszne!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 235391, member: 1142"] 175g masla 2 lyzki golden syrup (nie wiem czy u Was dostepny, ale ktos mowil, ze miod sztuczny to substytut, a jesli nie to wysle paczke... 200g gorzkiej czekolady 280g pokruszonych ciastek "digestive" 85g rodzynek 85g orzechow laskowych (mozna je potrzymac chwilke w piekarniku, albo na patelni) 50g kakao Maslo, czekolade, syrop i kakao wlozyc do rondelka i rozpuscic na bardzo malym ogniu. Zamieszac. Zdjac z ognia i dodac pokruszone "digestive", orzechy, rodzynki i mieszac, mieszac... mozna dodac skorke z pomaranczy... Mase wylozyc do kwadratowej , wylozonej papierem perg. blachy, rozsmarowac rowno i wlozyc do lodowki na 20-30 imn. (mozna wsadzic do zamrazalnika). Gdy stwardnieje, pokroic na kawalki, wylozyc na talerz i podawac z gesta (lub ubita) smietanka bez dodatkow. Bardzo bogate ale pyszne! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Coś pysznego, czekoladowego
Top
Bottom