Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Couscous ziolowo-cytrynowe*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kermidt" data-source="post: 559902" data-attributes="member: 59"><p>doskonaly do grila (miesa, warzywa)</p><p></p><p>1 szkl kus-kus (nie najmniejszego)</p><p>1 lyzka oliwy</p><p></p><p>3-4 lyzki natki</p><p>2 lyzki dymki</p><p>1 lyzeczka startej skorki cytrynowej</p><p>1/2 lyzeczki suszonego tymianku (mozna dac podwojna ilosc swiezego)</p><p>1/2 lyzeczki soli</p><p>1/4 lyzeczki czarnego pieprzu</p><p></p><p>1 i 1/4 szkl. gotujacego sie rosolu (moze byc z kostki drobiowy lub warzywny)</p><p>2 lyzki soku z cytryny.</p><p></p><p>Rozgrzac na srednim ogniu oliwe. Dodac kuskus i przyprawy i podgrzewac mieszajac, zeby sie dobrze polaczylo okolo minuty. Dodac gotujacy sie rosol, zamieszac i odstawic pod przykryciem (bez gotowania!) do zmiekniecia. Caly plyn sie wchlonie. Kocham kuskus takze dlatego, ze trwa to 5-8 minut. </p><p>Wymieszac, zeby byl pulchny i podawac.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kermidt, post: 559902, member: 59"] doskonaly do grila (miesa, warzywa) 1 szkl kus-kus (nie najmniejszego) 1 lyzka oliwy 3-4 lyzki natki 2 lyzki dymki 1 lyzeczka startej skorki cytrynowej 1/2 lyzeczki suszonego tymianku (mozna dac podwojna ilosc swiezego) 1/2 lyzeczki soli 1/4 lyzeczki czarnego pieprzu 1 i 1/4 szkl. gotujacego sie rosolu (moze byc z kostki drobiowy lub warzywny) 2 lyzki soku z cytryny. Rozgrzac na srednim ogniu oliwe. Dodac kuskus i przyprawy i podgrzewac mieszajac, zeby sie dobrze polaczylo okolo minuty. Dodac gotujacy sie rosol, zamieszac i odstawic pod przykryciem (bez gotowania!) do zmiekniecia. Caly plyn sie wchlonie. Kocham kuskus takze dlatego, ze trwa to 5-8 minut. Wymieszac, zeby byl pulchny i podawac. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Couscous ziolowo-cytrynowe*
Top
Bottom