Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
creme brulee ku chwale palnika! :)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Malgosimi" data-source="post: 444889" data-attributes="member: 231"><p>mniej więcej, chodzi mi o zdjecie w książce Pascala. Ja wole taki krem, w ktorym jak przejadę łyżeczką, to to miejsce pozostaje niezalane. Ale wiele osób robi tak, jak na zdjeciu Liski, Pascala, Roux - i taki wlasnie podają w Batidzie. Oczywiscie i taki zjem, ale wolę bardziej stabilny (choc to moze nie do konca zalezy od czasu pieczenia, ale tez od czasu, kiedy maltretujemy krem palnikiem - trzeba szybko, zeby sie nie rozgrzal (bo ponowne chlodzenie z karmelizowanym cukrem mija sie z celem, bo cukier nawilga - błe)</p><p></p><p>mniej więcej, chodzi mi o zdjecie w książce Pascala (ale tam nie ma palnika tylko pod grillem sie karmelizuje, olaboga!!!). Ja wole taki krem, w ktorym jak przejadę łyżeczką, to to miejsce pozostaje niezalane. Ale wiele osób robi tak, jak na zdjeciu Liski, Pascala, Roux - i taki wlasnie podają w Batidzie. Oczywiscie i taki zjem, ale wolę bardziej stabilny (choc to moze nie do konca zalezy od czasu pieczenia, ale tez od czasu, kiedy maltretujemy krem palnikiem - trzeba szybko, zeby sie nie rozgrzal (bo ponowne chlodzenie z karmelizowanym cukrem mija sie z celem, bo cukier nawilga - błe)</p><p></p><p>PS w podanym linku jakos nie przekonuje mnie to zdjecie ani przepis - 1 wanilia na litr śmietanki i tylko 10 żółtek (zeszta w skladnikach jako jajka).</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Malgosimi, post: 444889, member: 231"] mniej więcej, chodzi mi o zdjecie w książce Pascala. Ja wole taki krem, w ktorym jak przejadę łyżeczką, to to miejsce pozostaje niezalane. Ale wiele osób robi tak, jak na zdjeciu Liski, Pascala, Roux - i taki wlasnie podają w Batidzie. Oczywiscie i taki zjem, ale wolę bardziej stabilny (choc to moze nie do konca zalezy od czasu pieczenia, ale tez od czasu, kiedy maltretujemy krem palnikiem - trzeba szybko, zeby sie nie rozgrzal (bo ponowne chlodzenie z karmelizowanym cukrem mija sie z celem, bo cukier nawilga - błe) mniej więcej, chodzi mi o zdjecie w książce Pascala (ale tam nie ma palnika tylko pod grillem sie karmelizuje, olaboga!!!). Ja wole taki krem, w ktorym jak przejadę łyżeczką, to to miejsce pozostaje niezalane. Ale wiele osób robi tak, jak na zdjeciu Liski, Pascala, Roux - i taki wlasnie podają w Batidzie. Oczywiscie i taki zjem, ale wolę bardziej stabilny (choc to moze nie do konca zalezy od czasu pieczenia, ale tez od czasu, kiedy maltretujemy krem palnikiem - trzeba szybko, zeby sie nie rozgrzal (bo ponowne chlodzenie z karmelizowanym cukrem mija sie z celem, bo cukier nawilga - błe) PS w podanym linku jakos nie przekonuje mnie to zdjecie ani przepis - 1 wanilia na litr śmietanki i tylko 10 żółtek (zeszta w skladnikach jako jajka). [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
creme brulee ku chwale palnika! :)
Top
Bottom