Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
creme brulee ku chwale palnika! :)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Malgosimi" data-source="post: 447650" data-attributes="member: 231"><p>wiesz co mi bardzo smakuje.... turecki Firinda Sütlaç. Wyprobowywalam sporo przepisow i suma sumarum mój patent na boski pudding jest taki</p><p>wykonac pudding znaleziony przez dziunię ale uzywamy dodatkowo kardamonu, cynamonu i pomaranczy <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=12071&hl=pudding" target="_blank">https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=1...&hl=pudding</a></p><p></p><p>po ok 1,5 h (albo kiedy mleko juz nie bedzie bulgotac, bo prawie cale bedzie wchloniete) przekladamy bardzo delikatnie do foremek do creme brulee (starajac sie nie uszkodzuic za bardzo fajnej skorupki z mleka, ktora sie tworzy w czasie pieczenia) i pieczemy jeszcze ze 20 minut. A potem jeszcze dodatkowo robimy skorupkę z cukru... mniam.</p><p></p><p>tylko to jets taki troche przepis na wyczucie trzeba samemu ocenic, kiedy juz mozna przelozyc ryz do plytkich naczynek... albo mozna w ogole nie przekladac i zrobic karmel w szkle w ktorym sie pieklo (jesli jemy tylko z domownikami)</p><p></p><p>a jesli chodzi o creme brulee to mi bardzo smakowal o smaku earl greya - po prostu w smietance tej zagotowanej zaparza sie kilka torebek earl greya... reszta zgodnie z przepisem. Ale nieco wanilii i tak dodaje!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Malgosimi, post: 447650, member: 231"] wiesz co mi bardzo smakuje.... turecki Firinda Sütlaç. Wyprobowywalam sporo przepisow i suma sumarum mój patent na boski pudding jest taki wykonac pudding znaleziony przez dziunię ale uzywamy dodatkowo kardamonu, cynamonu i pomaranczy [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=12071&hl=pudding"]https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=1...&hl=pudding[/URL] po ok 1,5 h (albo kiedy mleko juz nie bedzie bulgotac, bo prawie cale bedzie wchloniete) przekladamy bardzo delikatnie do foremek do creme brulee (starajac sie nie uszkodzuic za bardzo fajnej skorupki z mleka, ktora sie tworzy w czasie pieczenia) i pieczemy jeszcze ze 20 minut. A potem jeszcze dodatkowo robimy skorupkę z cukru... mniam. tylko to jets taki troche przepis na wyczucie trzeba samemu ocenic, kiedy juz mozna przelozyc ryz do plytkich naczynek... albo mozna w ogole nie przekladac i zrobic karmel w szkle w ktorym sie pieklo (jesli jemy tylko z domownikami) a jesli chodzi o creme brulee to mi bardzo smakowal o smaku earl greya - po prostu w smietance tej zagotowanej zaparza sie kilka torebek earl greya... reszta zgodnie z przepisem. Ale nieco wanilii i tak dodaje! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
creme brulee ku chwale palnika! :)
Top
Bottom