Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Crepes Suzette Neli Rubinstein
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Malgosimi" data-source="post: 99523" data-attributes="member: 231"><p>6 łyżek mąki </p><p>4 żółtka </p><p>2 szklanki mleka </p><p>1 łyżeczka cukru </p><p>1/8 łyżeczki soli </p><p>2 białka </p><p>2 łyżki stołowe klarowanego masła do smażenia. </p><p></p><p>Mąkę, żółtka, mleko cukier i sól dokładnie ubić. Ciasto odstawić na minimum 30 minut. Ubić białka na sztywno, połączyć z ciastem. </p><p>Patelnię 17-18 cm srednicy pokrywa się cienko caistem - 3 łyżki na całą patelnię. Smażyć ok 90 sekund na jednej i 30 sekund na drugiej stronie. </p><p></p><p>Sos pomarańczowy </p><p></p><p>1 szklanka soku z pomarańczy </p><p>sok z 1 cytryny </p><p>drobno utarta skórka z 2 pomarańczy </p><p>6 łyżek stołowych masła </p><p>1/2 szklanki cukru </p><p></p><p>Wszystko to gotować aż nabierze konsystencji niezbyt gęstego syropu.</p><p></p><p>Sos do zapalenia</p><p> </p><p>2 łyzki stołowe cukru pudru </p><p>2 łyżki stołowe likieru pomarańczowego </p><p>1 łyżka stołowa brandy </p><p></p><p>Przygotować naczynie ze złożonymi w chusteczkę nalesnikami, gorące talerze deserowe, miskę z sosem pomaranczowym, cukier puder, likier, brandy, dwie łyżki i chochlę (w ktorej bedziemy mogli podgrzewac alkohol). </p><p></p><p>Patelnię postawić na średnim ogniu. Wlać do niej sos. Złożone naleśniki włozyć do sosu i obrócić kilka razy, posypać cukrem pudrem, Likier i brandy wlać do chochli, ostrożnie zagrzać i podpalić (jesli się nie zacznie palic od razu, podgrzac jeszcze trochę) i wlac do sosu. Pomagając sobie dwiema łyżkami rozprowadzić płomienie na calym naczyniu. Crepes Suzette podawać na gorących talerzach, licząć po 2-3 naleśniki polane 2-3 łyżkami stołowymi sosu na osobę.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Malgosimi, post: 99523, member: 231"] 6 łyżek mąki 4 żółtka 2 szklanki mleka 1 łyżeczka cukru 1/8 łyżeczki soli 2 białka 2 łyżki stołowe klarowanego masła do smażenia. Mąkę, żółtka, mleko cukier i sól dokładnie ubić. Ciasto odstawić na minimum 30 minut. Ubić białka na sztywno, połączyć z ciastem. Patelnię 17-18 cm srednicy pokrywa się cienko caistem - 3 łyżki na całą patelnię. Smażyć ok 90 sekund na jednej i 30 sekund na drugiej stronie. Sos pomarańczowy 1 szklanka soku z pomarańczy sok z 1 cytryny drobno utarta skórka z 2 pomarańczy 6 łyżek stołowych masła 1/2 szklanki cukru Wszystko to gotować aż nabierze konsystencji niezbyt gęstego syropu. Sos do zapalenia 2 łyzki stołowe cukru pudru 2 łyżki stołowe likieru pomarańczowego 1 łyżka stołowa brandy Przygotować naczynie ze złożonymi w chusteczkę nalesnikami, gorące talerze deserowe, miskę z sosem pomaranczowym, cukier puder, likier, brandy, dwie łyżki i chochlę (w ktorej bedziemy mogli podgrzewac alkohol). Patelnię postawić na średnim ogniu. Wlać do niej sos. Złożone naleśniki włozyć do sosu i obrócić kilka razy, posypać cukrem pudrem, Likier i brandy wlać do chochli, ostrożnie zagrzać i podpalić (jesli się nie zacznie palic od razu, podgrzac jeszcze trochę) i wlac do sosu. Pomagając sobie dwiema łyżkami rozprowadzić płomienie na calym naczyniu. Crepes Suzette podawać na gorących talerzach, licząć po 2-3 naleśniki polane 2-3 łyżkami stołowymi sosu na osobę. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Crepes Suzette Neli Rubinstein
Top
Bottom