Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Croque Madame muffins
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1593435" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Croque Madame muffins</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]93626[/ATTACH]</p><p></p><p>6 kromek tostowego pszennego chleba</p><p>3 łyżki roztopionego masła</p><p>75 g pokrojonej w kostkę gotowanej szynki</p><p>6 jajek</p><p></p><p>Na serowy sos:</p><p>Po 1 łyżce masła i mąki</p><p>200 g mleka</p><p>po połowie łyżeczki musztardy i gałki muszkatołowej</p><p>75 g żółtego sera startego</p><p>sól i pieprz</p><p></p><p>1.Tosty rozwałkowujemy wałkiem na połowę grubości. Obficie skrapiamy masłem z obu stron. i delikatnie wkładany do muffinowych foremek.</p><p>2.Masło roztapiamy, dodajemy mąkę a następnie mleko. Mieszamy aż zgęstnieje, dodajemy musztardę , gałkę, sól i pieprz oraz 50 g żółtego sera. Gotujemy na wolnym ogniu 3 minuty.</p><p>3.Na dno tosta wsypujemy szynkę, następnie jajko ( jeżeli jest duże) odlewamy trochę białka, później polewamy sosem serowym a na sam koniec posypujemy resztką sera i pieprzymy solą</p><p>4.Pieczemy w temp 180 stopni przez 15 do 20 minut ( w zależności jak chcemy mieć twarde jajko.</p><p></p><p>Ps przepis pochodzi z książki Rachel Khoo - Paryż w mojej kuchni.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1593435, member: 140"] [SIZE=14][B]Croque Madame muffins[/B][/SIZE] [ATTACH=full]93626[/ATTACH] 6 kromek tostowego pszennego chleba 3 łyżki roztopionego masła 75 g pokrojonej w kostkę gotowanej szynki 6 jajek Na serowy sos: Po 1 łyżce masła i mąki 200 g mleka po połowie łyżeczki musztardy i gałki muszkatołowej 75 g żółtego sera startego sól i pieprz 1.Tosty rozwałkowujemy wałkiem na połowę grubości. Obficie skrapiamy masłem z obu stron. i delikatnie wkładany do muffinowych foremek. 2.Masło roztapiamy, dodajemy mąkę a następnie mleko. Mieszamy aż zgęstnieje, dodajemy musztardę , gałkę, sól i pieprz oraz 50 g żółtego sera. Gotujemy na wolnym ogniu 3 minuty. 3.Na dno tosta wsypujemy szynkę, następnie jajko ( jeżeli jest duże) odlewamy trochę białka, później polewamy sosem serowym a na sam koniec posypujemy resztką sera i pieprzymy solą 4.Pieczemy w temp 180 stopni przez 15 do 20 minut ( w zależności jak chcemy mieć twarde jajko. Ps przepis pochodzi z książki Rachel Khoo - Paryż w mojej kuchni. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Croque Madame muffins
Top
Bottom