Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Crostata z mąki kasztanowej,
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Maraa" data-source="post: 947843" data-attributes="member: 8429"><p><span style="font-family: 'Arial Black'">Crostata z mąki kasztanowej, z gruszkami i czekoladą</span></p><p></p><p>Składniki:</p><p></p><p>250g mąki z kasztanów</p><p>200 g masła w temperaturze pokojowej</p><p>1 jajko</p><p>75 g cukru</p><p>200 g obranych gruszek (polecana odmiana to Kaiser)</p><p>200 g gorzkiej czekolady </p><p></p><p>Posiekać mąkę z masłem, dodać cukier i jajka, zagnieść ciasto i zawinąć w folię, schłodzić w lodówce przez kilka godzin. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, gruszki pokroić i skropić sokiem z cytryny albo białym winem. Przygotować formę o średnicy 22 cm, odciąć 2/3 schłodzonego ciasta, rozwałkować i wyłożyć nim dno i boki formy. Ułożyć gruszki i zalać ostudzoną, ale jeszcze płynną czekoladą. Rozwałkować pozostałe ciasto i przykryć nim nadzienie, dokładnie dociskając boki. Piec w nagrzanym piekarniku do 180st. C przez ok. 30 min.</p><p></p><p>Przepis znalazłam <a href="http://www.gennarino.org/nuovo_sito/" target="_blank">tutaj</a>, można tam zobaczyć zdjęcia tego ciasta.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Maraa, post: 947843, member: 8429"] [FONT=Arial Black]Crostata z mąki kasztanowej, z gruszkami i czekoladą[/FONT] Składniki: 250g mąki z kasztanów 200 g masła w temperaturze pokojowej 1 jajko 75 g cukru 200 g obranych gruszek (polecana odmiana to Kaiser) 200 g gorzkiej czekolady Posiekać mąkę z masłem, dodać cukier i jajka, zagnieść ciasto i zawinąć w folię, schłodzić w lodówce przez kilka godzin. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, gruszki pokroić i skropić sokiem z cytryny albo białym winem. Przygotować formę o średnicy 22 cm, odciąć 2/3 schłodzonego ciasta, rozwałkować i wyłożyć nim dno i boki formy. Ułożyć gruszki i zalać ostudzoną, ale jeszcze płynną czekoladą. Rozwałkować pozostałe ciasto i przykryć nim nadzienie, dokładnie dociskając boki. Piec w nagrzanym piekarniku do 180st. C przez ok. 30 min. Przepis znalazłam [URL="http://www.gennarino.org/nuovo_sito/"]tutaj[/URL], można tam zobaczyć zdjęcia tego ciasta. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Crostata z mąki kasztanowej,
Top
Bottom